Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Lite peptalk

Vecka 22Posted by Jenny Sat, June 05, 2010 10:54:28
Jag blir ju alltid väldigt glad för alla fina och peppande kommentarer jag får. Det ger mig energi och kraft att kämpa vidare. I vanliga fall svarar jag alltid på kommentarer i kommentarer, men denna tänkte jag svara på här.

Det var nämligen Petra som ska börja på helfart och kände att hon behöver lite peppning och undrade om jag hade några tips på hur jag lyckades.

Så jag tänkte bara berätta vad jag gjorde för att hitta motivation för det är ju oftast det som kan vara lite svårt.

Petra ska köra helfart i 4,5 veckor så är jag säker på att du har gått ned de 6-8 kg som du önskar.

Underförutsättning att du inte lyssnar på den saboterande rösten! Som tips skulle jag säga att första 2 veckorna bara stänga av rösten. Att inte lyssna på detta och säga under de här två veckorna får jag inte fuska för då kommer jag aldrig gå ned i vikt. Det som också hjälpte mig är att man vill komma in i ketonfasen för det är den som bränner fett. Om du fuskar och äter något litet och bryter av ketonfasen och då kommer du inte förbränna fett utan kanske ta av muskler eller vätska vilket inte är bra för din kropp. Så min motivation var att antingen gör man detta rätt, eller så gör man det inte alls.

När de fösta två veckorna var avklarade då kände jag plötsligt hur kläderna börjar bli större och måtten minska och belöningen i det blev min motivation.

Plötsligt sitter favoritbrallorna löst och man blir verkligen sugen på att se mer resultat. Tillsammans med detta tycker jag att du verkligen ska ta till att köra Mentala Träningen minst 3 ggr per vecka. Ta det som en reglel när sabboteraren kommer så går du bara och gör den Mentala Träningen så kommer det kännas bättre. Jag körde det nästan varje kväll de fösta veckorna och det inte bara peppade mig utan fick mig mindre stressad vilket gjorde att fokusen togs bort från mat.

Men jag förstår vad du menar med två personer, för så var jag innan. Den personen som inte ville vara en tjockis och den som inte orkade utan bara hamnade i soffan med en pizza.

Det är jobbigt och jag kan ärligt säga när jag skulle börja programmet så var jag inte jätte motiverad och innerst inne trodde jag kanske inte att jag som så många gånger förr verkligen skulle klara det, eller att jag skulle vara den enda som inte skulle gå ned i vikt med programmet. Men sedan när jag var inne i det så kändes det inte jobbigt alls och kilona bara rasade.

Antagligen för att jag var så stolt över att jag verkligen gjorde detta för mig. Och precis som jag sa när jag såg det snabba resultatet så visste jag att jag var på rätt väg och då ville jag inte lyssna på någon sabotör.

Ett av mina problem och min sabotör har nämligen varit stress. När jag blir stressad och orolig så löser jag det genom att äta. Så genom att lära mig hantera stress bättre genom bland annat Mentala Träningen så försvinner behovet att äta bort oro. Nu har jag inte längre det problemet och det är underbart.

Dessutom så har du ju också en coach och för mig har det varit ett stöd, när man känner att det är tufft så ringde jag och pratade med henne och fick stöd och tips. Det underlättar ju också.

Så Petra, massor av lycka till för det kommer att gå bra och se nu till att knuffa bort sabotören och ge plats ut den nya dig.

Kram Jenny
  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post154