Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

En buffé av kvinnor

Vecka 22Posted by Jenny Wed, June 02, 2010 23:31:02

Efter den trevliga helgen blev det lite oväntat måndag igen. Det som jag tycker är bäst med måndagar är att jag går och dansar på lunchen. Det gör mig riktigt lyckligt för man slappnar av och bara njuter och man får fåna sig lite. Livet innehåller för lite fånerier så att börja veckan med det skapar en bra start. Sedan gillar jag när man både får Rörelseglädje och Mental Näring i ett.

Dessutom blev det lite tjejmiddag på kvällen för att fira min jobbarkompis födelsedag.

Det är ju alltid lite knivigt att gå på restaurang eftersom det alltid blir svåra val. Först var det prat om att äta buffé, men efter min långa utläggning förra veckan om att jag vill undvika bufféstress så var jag lite glad att det inte blev det.

Så det blev kinamat. Så bra, så gott. Det finns mycket att välja på och det är så fint när man får in det. För min del blev det fläskfilé, grönsaker och lite ris och en ramlösa. Smaskigt och ett bra val och man får så fina tallrikar.

OBS! Maten på bilden har inget med mig att göra. Detta åt Moa. Jag drack inte öl, även om det såg så gott ut!


Däremot så behövde jag handla lite när jag var på väg hem och var så galet sugen att jag var tvungen att ha något, så jag valde att låta mig få något. Vad ska man ta då? Jo, det blev lite naturgodis, cashewnötter med lime och Wasabi nötter. Jag tog inte så mycket, det var till och med så lite att det inte gav något utslag på vågen. Så till slut vägde kassörskan den och jag fick betala 3,50 kr. Så det var bra att det inte blev en mazarin istället för de såg först goda ut, men sedan tog jag mitt förnuft till fånga..

Sedan blev det tisdag och då var det dags för Vårruset som jag anmält mig till via xtravaganza. Vi var en tapper skara på 15 personer som möttes i ett hav av människor. Jag och Anette hade bestämt oss för att powerwalka och inte springa.

Första starten gick vid 19.00, men eftersom jag ingick i gruppen lunka kom vi iväg vid 19.30. Det var trångt, men det är ju så glatt och alla är så peppade så det gjorde inget! 19 000 tjejer var det i år. Det är inte illa och stämningen var bra och alla från xtravaganza tog sig runt.

Vi skojade om att det mest stod män och hejade längst vägen. Antagligen för att de hejade på sina söta tjejer, men vi kom fram till att det var ju en perfekt plats att stå på om man var singel. En hel buffé av kvinnor att välja bland, det vill säga om man kan få dem att stanna…

Vi powerwalkade på så gott det gick och kom i mål på 45 minuter. Det kanske inte är något man skryter om på fikarasten, men det är ju bra för det känns ju som att vi har en utmaning till nästa år. Dessutom så var det bättre än att inte göra det alls.

Det vi bestämde oss för var att försöka träna inför loppet nästa år och se till att starta i en grupp som inte heter lunka. Så jag får återkomma med mer info senare hur det går med våra planer.

Därefter blev det mysig picknick och då var man så galet hungrig! Så det blev macka med potatissallad (!!!) , skinka och morötter. Det var gott och kladdigt.

Sedan vet jag inte om det mitt eller Anettes fel, men någon tyckte att vi skulle promenera lite till. Så när vi kommit till tunnelbanan vid Östermalmstorg promenerade vi ned till centralen. När vi gick på tåget så var jag så galet trött att jag knappt visste hur jag skulle uppföra mig.

När dagen var slut hade jag i alla fall kommit upp i 26 000 steg på stegmätaren. Tänk om man kunde klara av det varje dag…

Sedan var det ju redan onsdag och dags att njuta av att få se min söta dotters balettuppvisning.

Så där har jag spenderat min kväll. Hon var så duktig och musik och dans är verkligen underbart. Det ger så mycket Mental Näring.

Nu ska jag och maken titta lite på film, men han äter just nu baconchips så jag kommer inte sitta i samma soffa.

Det bästa är att jag inte alls är avundsjuk. Det ser inte gott ut alls, på riktigt faktiskt. Det känns såååååå bra.

Så god kväll på er så hörs vi!
Jenny

  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post152