Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Bufféstress

Vecka 21Posted by Jenny Fri, May 28, 2010 22:00:41

Idag var en extremt stressig dag, en dag som gamla Jenny nog hade belönat sig själv med ganska många kakor bara för att ta mig igenom dagen.

Jag hade antagligen druckit cola och haft stress huvudvärk och vätskebrist.

Dessutom hade det nog blivit en pizza till middag för att sedan hamna i fredagskoma i soffan. Känner någon igen sig?

Den yttre stressen har ju inte förändrats sedan jag började med xtravaganza, men min inställning till mat har det.

Dessutom så är jag verkligen inte sugen. Jag tror faktiskt att jag kan säga att jag inte längre är sockerberoende! Det känns så fint att säga.

Med det vill jag inte säga att jag inte gillar produkter med socker för då skulle jag ljuga för er, men det känns som jag kan ta lite och vara nöjd och inte bara stoppa i mig ett paket med kakor på stående fot utan att tänka.

Däremot så vill man ju ibland unna sig något gott. Idag på vägen hem köpte jag med mig en latte och åt en halv bar på tåget, samtidigt som jag satt och läste en jätte bra bok. Det var en jätte bra stund och det kändes lyxigt och gott. Då man hinner samla tankarna och varva ner innan man kommer hem med allt vad det innebär i form av full fart.


Dessutom hamnade jag inte fredagskoman. Idag gick vi istället ut och röjde lite på tomten. Vi har ju byggt att nytt hus, eller vänta det var förra året, men projekten tar aldrig slut och nu var det röja på tomten som stod på listan.

Även om min granne Fredrik kanske var lite väl entusiastisk och kallade det Rörelseglädje skulle jag vilja säga att det absolut var Rörelse för det var tungt och jobbigt, med framför allt var det GLÄDJE när man såg det färdiga resultatet.

Ser ni inte hur proffsig och framför allt hur mycket glädje jag har...Dessutom så är det så fint när man har riktigt coola "manliga" grejer på sig och en fin liten rosa tröja på sig...

Nu ska jag packa lite eftersom det bär av till Skövde och bröllopet imorgon. Det ska bli så roligt, men också mysigt få lite egen mamma och dotter tid.

På söndag är det morsdag och då ska jag på tårt och kakabuffé. Kanske inte den bästa aktiviteten om man vill hålla vikten, men jag har sagt att detta är tradition så en dag om året får jag unna mig en buffé av bakverk.

Det ska bli kul och se vad jag väljer och hur jag tycker det smakar. Det jag tycker är lite jobbigt med bufféer rent generellt är att när man betalat så känner man att måste äta för minst det värdet som man betalat för. Helst ska man äta mer för att känna att man tjänar på det.

Vad jag menar är att när man äter en buffé så har jag svårt att bara äta lite för det känns som man vill ha valuta för pengarna.

Är det kanske bara jag som känner så? Att man kanske äter mer på en buffé, inte för att man tycker att det är gott utan för att man vill tjäna på det? Att det t ex skulle kännas knasigt att ta bara 3 kakor om man betalat massor av pengar.

Det är ju verkligen knäppt att tänka så!

Målet på buffén på söndag är att njuta av det jag väljer, men när jag inte vill ha mer så ska jag vara klar och inte ta mer bara för att jag tagit för lite. Dessutom är det bra pris och förra året var det helt underbart att sitta i bersån och njuta av sommaren.

Sedan vill jag bara påminna alla barn och pappor som hjälper barnen, glöm inte att vara extra snälla mot mamma på söndag. Ett bra tips är att många mammor gillar både blommor och presenter. Jag har till exempel hört att en del mammor blir glada av smycken. Fast de flesta mammorna blir glada för pussar, kramar och teckningar också.

Ha en superhelg!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post150