Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Det är synd att slänga!

Vecka 2Posted by Jenny Fri, January 15, 2010 21:31:16

Så har jag upptäckt ett tillfälle till som jag äter mer än nödvändigt! I dag när barnen inte åt upp sin supergoda (tror jag...) korvstroganoff så ville jag instinktivt äta upp deras rester på tallriken. I vanliga fall skulle jag nog dessutom gjort det. Inte för att jag vill, men för att det känns så dumt att slänga fin god mat. Detta måste jag lösa i framtiden! Antingen att vi ger barnen mindre mat så att de äter upp, alternativt låter dem lägga upp maten själv under förutsättningen att man äter det man lagt på tallriken. Det sista alternativet är att även om det är bra mat så behöver den inte vara i min mage, för det är ett sämre alternativ än att slänga.

Det gör att jag i alla fall har isolerat 3 anledningar till onödigt ätande:

1. Stress

2. Av rutin

3. För att inte slösa mat


Dessa tre anledningar tillsammans med okontrollerbar PMS ska bort! De ska inte få plats i mitt liv och det kommer göra att jag i framtiden inte kommer att falla in i gamla vanor!

Idag kände jag även för att skämma bort mig lite, så gott det går. Så glad i hågen tog jag mig först till Hötorget och handlade lite citroner och lime till mitt vatten. Oj, vad frukt ser gott ut!


Sedan gick jag korkat nog in i Hötorgshallen. Tanken var att jag skulle införskaffa lite gott te. Det gjorde jag i och för sig. Det blev mint och choklad te och äpplekanel te. Passade på att köpa en fin sil så att det ska kännas lite lyxigare.


Det största problemet därinne var alla goda grejer! Det var allt från räkor till ost och laxbakelser och praliner. Ja, sådant som de brukar ha i en saluhall. Nu vill jag nog inte prata mer om det!

Nu ska jag göra fredagsmys och njuta av lite gott bubbelvatten, eller en snaskig te.


Min man var tvungen att ta en bild då jag satt mitt i soffan med barnen på varsin sida om mig och en skål med popcorn i knät. Det luktar gott, men jag är inte sugen så det är inte så svart att låta bli.


Trevlig kväll!
Jenny

  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post15