Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

En jätte i högklackat...

Vecka 21Posted by Jenny Tue, May 25, 2010 19:54:42

Vissa mornar är det inte bara jobbigt att gå upp. Det är jobbigt att väcka de andra i familjen också. Idag hade vi en sådan dag. Min dotter var inte alls på humör och hela morgonen blev ledsam och tråkig och slutade i gråt för henne och ett par gråa hår till på mig.

Dagar som börjar så här brukar alltid lura in mig i fällan att äta en god fet lunch, eller kanske en chokladboll till eftermiddag. Lite som att trösta sig med mat resten av dagen för att kompensera att man är stressad och ledsen.

Det var först nu på kvällen som jag insåg att min dotters utbrott i morse inte påverkade mig mätmässigt alls under dagen. Det är ganska stort för det måste innebära att min hjärna börjar ta till sig all Mental Träning och börjar åsidosätta mina känslor när det gäller mat.

En annan sak som jag fått höra den här veckan av flera är att de tycker att jag blivit mycket smalare igen. Att det verkligen syns på ansiktet.

Just nu känner jag mig inte glad och stolt över det för jag hade ju inte tänkt gå ned mer så jag ska försöka lägga om kosten.

Mitt största problem är nog att jag inte alls äter kolhydrater i form av t ex pasta. Jag äter bröd, men inget snabbt vitt bröd. Så jag antar att det gör att man inte går upp i vikt utan snarare förlorar vikt.

Anledningen till att jag inte äter så mycket vita kolhydrater är ju att jag märkt att min mage mår så bra utan massor av pasta. Så man vill ju inte ändra på ett vinnande koncept och det gör mig lite orolig.

Det är ju lite knasigt. För 6 månader sedan hade jag väl aldrig föreställt mig att jag skulle oroa mig för att inte fortsätta gå ned i vikt...

Idag hade jag inte heller någon lunch med mig, men man kommer ganska långt genom att handla i matbutiken. Grönsaker är ju bara att skära upp. Att öppna en burk med bönor är också lätt. Sedan köper man något smarrigt till som grillad kyckling, lax och räckor eller som idag, en rökt makrill. Och volá så har man en god, billig och snabb lunch!


På kvällen när jag kom hem var det dags att prova mina kläder inför helgen. Jag och min dotter ska på bröllop i Skövde. Vi ska göra en egen liten roadtrip och bo på hotell. Det ska bli jätte mysigt att bara vara hon och jag. Förhoppningsvis blir det massor av mental näring.

Kläderna är så fina och jag är så glad att jag kan ha en så fin klänning och inte behöver oroa mig för att det ska strama åt, eller sitta konstigt eller att jag måste hitta något som helst är heltäckande.


Dessutom är det ju äntligen premiär för mina fina skor som ni ju redan sett. Skorna är ganska höga och jag är ju inte en så liten plutt av mig själv. Jag är ju 174 cm och med 5 cm klack så blir jag så lång.

Det känns som jag ser ut som en vandrande jätte och jag hade aldrig haft på mig skorna innan, när jag var stor. Det var som det räckte på något sätt. Att både vara stor och lång är jätte jobbigt. Då syns man alldeles för mycket. Nu ska jag sträcka på mig och vara nöjd.


Så idag har jag haft skorna på jobbet och övat att gå. Det har gått över alla förväntningar och jag har till och med får en bättre hållning, för man måste liksom hålla balansen.

Sedan har det väl sett lite konstigt ut att gå omkring i vanliga kläder och piffiga höga klackar...

Nu ska jag umgås lite med maken.

God kväll!
Jenny

  • Comments(7)//www.xtravaganzajenny.se/#post147