Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Konsten att njuta Japanskt

Vecka 21Posted by Jenny Mon, May 24, 2010 22:50:24

Alltså, det borde vara obligatoriskt att få njuta japanskt. I lördags morse så hämtade jag upp min tågkompis Anette och vi åkte ut till Hasseludden för att jag skulle få njuta av min födelsedagspresent. Det vill säga en dag i lugn och ro.

Det började med en fantastisk frukostbuffé, med allt man kan tänka sig i form av ägg och bacon, bröd och till och med sushi. Det här var min första restaurang frukost sedan innan helfarten och jag var lite orolig hur jag skulle uppföra mig.

Men jag är nöjd. Jag tycker att jag gjorde sunda val, utan att det kändes påtvingat. Jag hade bestämt mig för att jag skulle få ta vad jag ville och njuta, men när jag kom tillbaka till min plats såg det ut så här:


Det enda var att jag valde att dricka jucie vilket jag inte gjort sedan jag började helfart, men annars så blev det inte så illa tycker jag själv. Det var så gott!

Efter frukosten så gled vi ned till de varma källorna. Först förstås efter den obligatoriska tvagningen. Man sitter på små söta pallar och fyller en liten hink med vatten som man häller över sig. Sedan ska man skrubba och feja tills man är len som en bebis.


Det är väldigt skönt och avkopplande och ganska tyst. Däremot bröt jag tystnaden då jag på något märkligt sätt lyckades med konststycket att komma åt min kran så när jag lite japanskt och fint skulle hälla en hink med varmt vatten över mitt huvud var det iskallt. Så då bröt jag den harmoniska tystnaden med ett inte så tyst vrål...

Lördagen bjöd ju på en underbar dag med strålande sol så vi låg ute och gottade oss och solade ganska länge. Men sedan kändes det lite onödigt för sola ute kan vi ju göra gratis hemma.

Så vi gick in och åt en fantastiskt god lunch. Jag valde en Bento tallrik med lax. Jag vet, laxen ser piggare ut än jag.


När vi åt var jag så trött och stackars Anette som behövde stå ut med en sådan tröttmössa vid bordet. Jag satt och pratade ena stunden sedan somnade jag till vid bordet! Ganska otrevligt, men det var ju ett tecken på att jag verkligen slappnade av...

Efter maten blev det därför en paus och jag somnade på en vilstol.


Det är verkligen underbart och Mental Näring att få unna sig vila och tystnad under en heldag. En sådan present är underbar och ger så mycket energi. Även om jag var tvungen att dricka kaffe på vägen hem för jag kände mig helt utmattad och inte så full av energi just då.

Däremot så fortsatte jag i samma lugna tempo också på söndagen. Jag gick upp och åt frukost och la mig sedan i sängen igen och somnade om. Sedan vaknade jag 11.30! Så hela dagen nästan bara försvann. Först fick jag lite ångest, eftersom vi har så mycket att göra med huset och man vill hinna göra något med barnen, men sedan kom jag på att det var antagligen precis det som min trötta kropp behövde. Lite återhämtning, både fysiskt och psykiskt.

Helgen avslutades i alla fall med lite film. Det blev Avatar och till den en god sallad. Ett perfekt slut på en underbar helg.

Sedan var det måndag igen. Idag var jag iväg och dansade på lunchen. Det är verkligen inte bara Rörelseglädje, utan verkligen glädje! Ledaren är jätte knasig och rolig och man får göra massor av ljud och knasiga rörelser som göra att man bara skrattar. Om man har någon irritation eller nt innan man går på hans pass så är det verkligen helt bortblåst när man går därifrån.

Så även om man blir lite röd i ansiktet efter så är det så värt det för jag är så glad. Hela eftermiddagen bara flöt förbi för att jag mådde så bra.

Tänk om jag hann dansa varje dag!

Nu blir det dags för lite kväll!

God natt!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post146