Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

EGO mässa och självkänsla

Vecka 20Posted by Jenny Fri, May 21, 2010 22:48:18

Igår kväll så var jag med på en härlig kväll i EGOts tecken på Scandiabiografen i Stockholm. Kvällen skulle inspirera kvinnor till att få ett starkare självförtroende, men också att få en inblick i hur det är att vara egen företagare och vad man behöver göra för att våga ta steget.

Mellan föreläsningarna så var det mässa och jag var ju med i egenskap av lyckad kund för xtravaganzas räkning. Det är verkligen kul att få möjlighet att vara med och prata och inspirera andra och berätta om min resa.


Lina och Jenny

När jag berättade för en tjej att jag var med i programmet så tittade hon på mig utbrast. "Men du behöver ju inte gå ned i vikt!". Näää, nu har jag gått ned, men programmet handlar om en livsförändring där viktminskningen är en så liten del av själva programmet fick jag förklara. Men det var lite av en bekräftelse att jag ser normal ut.

Xtravaganza bjöd även på provsmakning av deras olika bars och det togs väl emot. Jag måste erkänna eftersom jag bara han dricka lite yougurt innan jag gick dit så små åt jag av minten och blåbär/ citron hela kvällen...

Det som också var jätte kul av att träffa de två tjejer som vunnit biljetterna till kvällen via bloggen. Cecilia som tog med en kompis som hon själv inspirerat att börja på xtravaganza och Carina som tog med blivande svärmor. Carina ska gifta sig den 7 juli och har gått med i programmet inför det. Jag hoppas få se bröllopsbildern...


Så det var jätte kul att ni kom och kämpa på för ni är verkligen på väg! Dessutom ska ni har en extra eloge för jag vet att kvällar som denna när det bjuds på vin och choklad är det inte kul att gå på helfart!

Kvällen fortsatte i samma anda, med inspiration. Första föreläsaren var Elisabeth Gummesson som är professionell coach och arbetar med personlig utveckling. Hon pratade bland annat om skillnaden mellan självkänsla och självförtroende och att man trots att man har fantastiskt självförtroende kan ha en dålig självkänsla.

Som hon beskrev det så är självförtroende prestationsbaserat och behöver hela tiden fyllas på. Om vi presterar något på jobbet och får positiv feedback så ökar vi vårt självförtroende. Precis som motsatsen också påverkar självförtroendet.

Självkänslan handlar mer om vad vi känner att vi har för värde. Oavsett vad vi presterar, eller hur man t ex klarar sig även när något dåligt händer och självförtroendet får sig en törn. Har man god självkänsla så påverkas man inte så mycket av andra saker.

Hon pratade mycket om vilka drag man kan ha som visar på att man har låg självkänsla. Bland annat nämnde hon att man pratar skit om andra är det dels för att man vill framställa dem i sämre dager för att ens egen självkänsla är låg.

Att man sedan gärna kanske presterar saker för att göra andra nöjda, istället för att göra som man själv verkligen vill.

Det var flera saker som kännetecknar den dåliga självkänslan. T ex att man gärna tävlar och jämför sig med andra.

Efter Elisabeth föreläsning kände jag främst två saker. Att jag egentligen trots min övervikt inte har haft dålig självkänsla, men att mitt självförtroende har varit lågt. I och med viktminskningen känner jag att jag faktiskt presterat något riktigt bra, och att jag känner mig piggare och lite finare vilket resulterat i bättre självförtroende.

Däremot så har jag många saker med min självkänsla som man måste jobba med. Jag skulle vilja säga att det är som en färskvara. Man måste underhålla och fylla på och jobba med sig själv hela tiden.

Det bästa med det är ju att man gör det med xtravaganza programmet. Dels i form av att man i den Mentala träningen jobbar på att ändra bilden av sig själv, men också under mötena där man pratar och diskuterar det här.

För min del är det det här som gör skillnaden. Utan att jobba på en mental förändring kommer ingenting förändras, då är man ju samma person som kommer att göra precis som man alltid gjort.

Nu får jag be om ursäkt att det kanske blev lite väl djupt, men det är ju lite det det handlar om. Att komma in på djupet och förändra sitt tankesätt.

Kvällen var ju förstås inte slut där. Det blev debatt panel där min coach Lina fick gå upp på scen och bli grillad av kvällen moderator SannaLundell. Hon skötte sig exemplariskt och berättade om xtravaganza och om att våga satsa på det man tror på.


Det Lina sa som jag kom ihåg att jag gjorde under helfarten var att jobba just med självkänslan. Ett enkelt tips på det är att man varje kväll skriver upp tre saker som man är nöjd med sig själv som hänt under dagen.

Det kan vara en början, att berömma sig själv mer och ta fram positiva saker. Så jag ska nog göra det igen.

Sedan som det inte räckte med skoj kom också Babben Larson och berättade om sin resa och om hennes resa tillbaka efter att ha varit utbränd. Hon är ju inte bara intressant att lyssna på hon är riktigt, riktigt rolig.

Kvällen avslutades sedan för min del med en goodybag med fina presenter.

Så, ja, med ett par fler kvällar som detta så kommer min självkänsla och självförtroende vara på topp inom kort.

Nu ska jag gå och sova för jag ska upp tidigt imorgon och njuta av min födelsedagspresent. Min tågkompis, eller ja, Anette ju är ju en vanlig kompis också, ska bjuda med mig på en underbar dag.

Vi ska på Yazuragi på Hasseludden och njuta av japanskt SPA. Om det ska bli tråkigt? Nä, inte så mycket.

Så jag önskar alla er duktiga, trötta kvinnor en lika bra lördag som jag hoppas få.

Ni män kan också ha det bra!

God natt

Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post145