Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Ut med det gamla!

Vecka 19Posted by Jenny Wed, May 12, 2010 22:59:05

Idag blev det en vab dag då min lilla kille hade feber 40,2 grader och ont i öronen. Det är så jobbigt när de är så yngliga och man inte kan göra mer än ge dem alvedon, saft och mata med glass.

I lägen som detta blir jag ofta stressad och vill äta. Det är den gamla ovanan som kommer fram. Det är ju något jag måste jobba på, men det känns bättre när jag vet varför jag äter. Dessutom så tog jag i dag några nötter och lite kryddat knäckebröd istället för att äta upp en påse med ostbågar eller gluffsa i mig choklad.

På eftermiddagen fick jag även lite tid när min älskling sov att städa garderoben. Det var ju jätte skoj. Alla kläder från 50 till 46 försvann ned i en give away påse! Eller vänta, jag sparade några plagg i storlek 46. Jag vet faktiskt inte varför för jag vill ju inte bära dem mer och just nu hänger de bara, men det kändes som jag behövde det.

Som ni ser blev det oerhört stökigt!

Däremot så blev det underbart och organiserat när jag var klar. Dessutom så blev det ju mer plats för att handla nya kläder. Smart eller hur?

Dessutom hittade jag en låda med gamla foton som jag ärvde av världens bästa mormor. Det är så roligt att titta på bilder från när man var liten, men roligast är tonårsbilderna. När jag har en riktigt dålig dag ska jag lägga ut lite läckra 90 tals bilder så att vi får skratta lite.

För några dagar sedan fick jag en fråga om vilka mellanmål jag äter. Jag kan ju säga att 90% av alla innehåller keso. Det är en så bra produkt. Dels är den på 1,5% god och mättande, men den passar både till mat och frukt och bara med nötter. Vad mer kan man begära av en produkt?

Idag blev det i alla fall. Keso med tinade blåbär och ett par cahewnötter. Det ser inte bara gott ut, utan är rikigt smarrigt.

Barnen fikade bulle och åt dammsugare så jag tyckte jag gjorde ett bra val.

Nu vet jag att många säkert tycker att det inte är bra att jag stoppar i barnen massor av socker och att de borde äta mer som jag. Det gör de. Hela familjen åker mer och mer med på denna resa och det känns jätte bra.

Men ibland behöver man få fika lite bulle. Dessutom hade min febriga son matvägrat, och man vill ju att de ska få lite energi så bland är en dammsugare en bra lösning.

Sedan blev det middag och eftersom säsongen är i gång så blev det grillning. Grönsaker/ potatis, bönsallad, kycklingklubba, fläsk, korv, tomat och en lätt chilisås.

För mig blev det en kycklingklubba, 1/3 fläsk, lite bönor, tomat och 1 potatisklyfta bland de andra löken och majsen. Lite sås blev det, men mycket lite och jag var nöjd att det inte var bea.

Så i det stora hela en bra dag. Så är man ju ledig imorgon och då blir det rörelseglädje att städa ur övervåningen som gäller!

Ha en bra kväll!
Jenny

  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post140