Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Kärlek i en flaska och trots!

Vecka 2Posted by Jenny Thu, January 14, 2010 21:03:29

Jag åker ganska mycket tåg, inte för att det är kul, utan för att jag har ett jobb som ligger långt hemifrån. Ibland när det är svårt att komma ifrån jobbet och man sitter på tåget sent så kan det verkligen knorra i magen. I vanliga fall brukar jag köpa med mig pizzaslice, god brie och salami baguette eller ett hamburgare meal och självklart läsk med massor av socker i. För vid 20.00 på kvällen när den senaste måltiden var vid 12.00 så är man så galet hungrig att man inte står ut. Dessutom kan det nästan vara som en belöning för att man varit duktig och jobbat så länge.

Jag kommer inte räkna ut hur många kalorier som det har inneburit för mig de senaste åren, men som ni alla förstår så är det inte så vidare sunt.

Igår kväll när jag åkte hem så var klockan mycket och nu är man ju styrd så jag kan inte bara gå och köpa något att äta. Däremot har Xtravaganza färdiga kalla shaker så en sådan blev det. Helt galet vad gott det var! Jag valde den som heter melon och passionsfrukt. Det var kärlek vid första klunken! Det var som att dricka en len piggilin. Detta kommer att bli min kalasdricka. Denna ska med när man är bortbjuden och vill ha något extra med sig.

Idag hade jag även en tuff utanmaning i form av trots. Alla som har barn i trotsåldern vet hur det kan vara. Är det någon som föresten vet när den tar slut för det verkar vara ett pågående mycket långdraget projekt? I alla fall, när jag lagade middag till familjen så vill min dotter inte alls ha det jag lagar och får ett stort utbrott. Ni vet ett sådant som slutar med att jag är en dum mamma och att hon går och packar sin resväska för hon ska bo hos någon som lagar mat hon gillar. Mitt i detta träffar jag en otrevlig vana. När det blir så mycket skrik och stress så vill jag äta. Inte bara ta en liten tugga utan jag vill sleva i mig mat! Inte för att jag är hungrig utan för att lugna ned mig. Det känns nästan lite obehagligt att tänka på att maten har den fuktionen för mig. Det känns faktiskt bra att jag kommit på detta för att sedan kunna bryta vanan.

Så i kväll ska jag lägga mig med den mentala träningen för att fortsätta jobba på att inte stressa upp mig för saker så att jag i framtiden inte försöker lugna ned mig med mat, godis eller kakor.

Det är mycket man kommer på och det är ju den vikigaste delen för mig, att man ändrar sina vanor.

Trevlig kväll!
Jenny

  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post14