Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Usch, och fy med glad ändå!

Vecka 19Posted by Jenny Mon, May 10, 2010 22:40:36

Helgerna är inte bara svåra att motstå frestelser på utan faktiskt helt omöjliga. Helgen börjar på fredagskväll med ett sött flickkalas med korv, pizza och tårta.

Jag vet att ni tänker, men det finns alltid ett val. Jag kan hålla med om att det ganska ofta finns det, men just i fredags så gick det inte. Det var många söta barn som drack saft och busade, man är bortbjuden och alla har fullt upp.

Så som jag berättade i mitt senaste inlägg så var det inte mitt stoltaste ögonblick.

Helgen fortsatte inte så bra heller för att det blev grillkväll på lördagen. Så lite kött, sås och potatis avnjöts med familjen.

På söndagen blev det också en stor utmaning, nämligen lunch på ikea. Gamla Jenny hade tagit köttet, med bea och pommes till lunch. Men nya Jenny valde kyckling med ugnssteka grönsaker och någon form av kolhydrater. Självklart valde jag bort läsk och drack bara bubbelvatten. Dessutom tog jag en extra skål med sallad. Det svåra var att gå förbi alla kladdkakor, prinsessbakelser, äppelkakor och chokladbollar utan att lägga en på brickan. Inte för att man vill ha, men för att de är så billiga! 5 kr för en kokosboll, vem vill inte slå till på en sådan, bara för att det är ett riktigt kap! Undra om det kanske är på samma sätt som hela varuhuset är uppbyggt för det blir alltid väldigt mycket mer i vagnen än vad som stod på inköpslistan. Är jag ensam om detta?

Dessutom ville maken ha pizza middag. Jag sa nej tack och valde en kycklingsallad istället. Den var riktigt riktigt god och jag ångrar verkligen inte mitt val.

Så för att sammanfatta helgen så var det kanske inte en toppen helg i matuppförande.

Däremot så har jag inte dåligt samvete. Den delen går jätte bra. När jag väljer att äta något som inte är bra så blir jag inte besviken på mig själv och känner att det är kört som jag gjort tidigare. Jag gjorde ju valet att äta och kan inte bli besviken för den enda som skulle kunna sagt nej är ju jag själv.

Nu är det dessutom vardag igen och då är det bara att köra på och gå in i rätt banor igen. Så dagen bjöd på den vanliga gröten med ½ banan och mimimjölk till frukost, lättkeso, ½ banan och 3 nötter till mellis, varmrökt lax, sallad och tomat till lunch, knäckemacka med lättkeso och örtsalt till eftermiddagen och middag blev surdegsbröd med kalkon.

Dessutom avslutade jag dagen med en kvällspromenad för att min tjatiga granne Jessica skickade flera SMS och peppade míg att gå ut och promenera. Så tack Jessica för att du sparkade mig ur soffan idag.

När jag tittar på det som jag ätit idag så ser det ganska strikt ut, men det är verkligen inte en uppoffring, eller känns som jag tänker. Det är gott och min mage mår som en egen liten prinsessa.

Så om jag nu äter lite onyttigare på helgen så är det okej för mig för livet handlar om att göra val och så länge jag har koll på min vikt och mår bra så fungerar detta för mig.

Dessutom så blev jag glatt överraskad idag! På lunchen var jag ute för att hitta ett par byxor och hittar några som jag verkligen gillade. Då ser jag att de bara har den lilla lilla storleken 40 kvar. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte med, men jag tog med dem till omklädningsrummet tillsammans med ett par andra byxor i storlek 44.

Jag blir så glad bara av att berätta det! Jag kom i storlek 40 i byxor! Det är helt otroligt. Så jag står i omklädningsrummet och tänker att det kanske var så att någon sytt dem fel. Men sedan provade jag storlek 44 och de satt inte bra utan var för stora både här och där. Så antigen är alla storlekar fel, eller så har jag blivit mindre…

Så jag fick en liten extra kick och Mental Näring av att prova kläder idag.

Det är faktiskt den största utmaningen just nu. Tidigare när man hela tiden såg snabba resultat på vikten och måttbandet fick man bekräftelse på det man gjorde vilket ledde till motivation. Nu gäller det att hitta nya sätt att hitta motivation att göra om sin vardag. Att prova byxor i storlek 40 och komma i dem är verkligen en motivation för mig!

Nu ska jag göra mig i ordning för kvällen!

God kväll på er!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post138