Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Usch, vilken hemsk helg!

Vecka 18Posted by Jenny Mon, May 03, 2010 21:42:01

Klart den inte var hemsk, men verkligen, verkligen så utmanande att jag hade mått bra av att ha gått på helfart och haft en anledning att säga nej.

Valborg började med en fantastiskt Italiensk middag hos några vänner. Rätt, efter rätt med läckerheter passerade tillsammans med min stora svaghet bubbel rosé.

Se själva vad jag var tvungen att säga nej till:

Dessutom toppades kvällen med en fantastiskt god efterrätt gjord på 18 000 liter grädde. Äckligt? Nä inte direkt...

Så jag erkänner jag åt av allt, för att jag valde att gör det. Däremot så frossade jag inte utan lite av allt och tog inte om och tillät mig att känna efter att jag var mätt och även invänta mättnadskänslan.

Jag valde dessutom hellre att ta av efterrätten än att dricka vin. Så jag försökte att göra val.

Sedan blev det en även lite brasa, med min fina mössa.

Nu tänker ni, jaja en kväll av god mat och dryck kan man ju unna sig. Ja, men sedan blev det ju lördag och söndag. Solen sken och min mans lumparkompis som intagit vårt hem har bara en favoritsysselsättning som ni såg i mitt senaste inlägg, nämligen GRILLA!

Så det blev mycket GRILLA i helgen, så både kött och hallomi och lite grönsaker och sedan förstås den oemotståndliga bearnaisesåsen. Självklart kunde jag inte låta bli så jag tog väl 1 msk på lördagen och 1 msk på söndagen.


Enligt xtravaganza så ska man stå för sina val och inte få dåligt samvete är man äter, eftersom ingen tvingar en och man själv väljer vad man ska stoppa i sig. Och faktiskt så är jag ganska nöjd, men inte dåligt samvete för att det blev en så extremt dålig helg i matväg.

Så jag ser inte fram emot grillsäsongen.

Något som kommer att hjälpa mig framöver är att jag mådde dåligt hela kvällen för att jag åt för mycket fett. Så jag kommer att tänka efter mycket innan jag gör så här igen.

Men en fördel och stor skillnad mot tidigare helger då jag skulle fått ångest för att jag ätit för mycket så finns det ju en underbar lösning. Jag kan ju faktiskt välja att röra på mig och förbränna det jag ätit istället för att lägga mig i soffan och tycka synd om mig själv.

Så söndagen bjöd på stor rörelseglädje. Jag började dagen med att bowla med min son, fast han ville mest räkna hur många käglor jag fick ned så det blev mest jag som bowlade...

Sedan hade jag lovat dottern att cykla så vi tog en härlig tur i vårvädret.

Dessutom ringde grannen på kvällen och ville ta en promenad så då passade jag på. Vi var ute i gott över 1,30 min och hann prata mycket.

Så tre olika typer av Rörelseglädje, samt att alla även gav Mental Näring så även om som jag i slutändan kanske gick plus minus noll i kalorier så tjänade jag in massor av glädje och energi.

Dessutom så är det så gott att röra på sig och känna att kroppen blir piggare och starkare. Idag var jag dessutom och tränade på lunchen. Tyvärr så var danspasset inställt, men det blev lite situps och armhävningar så jag kommer nog ha lite ont imorgon...

Nu ska jag dona lite hemma, eller stötta min make som sitter med deklarationen. Heja, heja det är 3 timmar kvar!

Föresten, jag vill bara säga att om ni ställer frågor så svarar jag oftast i kommentarerna. Så att ni inte tror att jag struntar i att svara.

God kväll!
Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post134