Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Var är musklerna?

Vecka 2Posted by Jenny Wed, January 13, 2010 21:55:55

Jodå, det är den första frågan man ställer sig när man kliver in redo för att träna...

Innan tränandet satte igång hade jag en genomgång med Lina på xtravaganza.Vi gick igenom hur de första dagarna har känts och hur jag mår. Jag fick även svar på alla mina frågor. Jag hade läst på nätet att man fick dricka lightsaft, men ville kolla med henne. Det var så tidigare, men sedan hade man upptäckt att även det kunde påverka insulinet så då valde man att ta bort det. Första dagarna hade jag sett fram emot att få dricka det, men nu har jag inget sug alls så det var bara bra att veta.


Sedan fick jag svar på min fråga om den mentala träningen fungerar när man sover. Nä, tyvärr så måste man vara vaken. Man behöver inte lyssna aktivt och man får gärna försvinna iväg, men att sova djup var inte det bästa. Så Lina gav mig lite tips på hur jag ska göra för att hålla mig vaken. Så typiskt! Jag som somnar så lätt.

Sedan var det dags att prova maskinerna. Jag provade löpband, crosstrainer och sedan satte vi ihop ett basicprogram med vikter. Det var riktigt skönt, speciellt ryggövningarna. Det är nog tyvärr så att jag har fått dålig hållning på senaste åren, men med lite ryggövningar så ska vi nog få ordning på det.

Sedan fick jag prova den efterlängtade vibratorn! Eller, det heter den förstås inte, men den vibrerar. Jag har sett den förr och har väl tänkt att det ser ut som ett lätt sätt att träna. Det kan jag tala om att det är det inte! Ojoj, vad det skakar. Jag skulle stå med böjda ben på brädan i 30 sekunder. Jag fick nästan möjlksyra, så det är verkligen kvällens fråga, var är musklerna?

Det var i alla fall roligt och jag kände att jag saknat tränandet mycket! Nu gäller det bara att få till det i varadagen och planera för att hinna.

I omklädningsrummet träffade jag även två tjejer som är inne i helfart precis som jag. Ena tjejen hade på två månader gått ned 16 kg. Jätte duktig! Vi utbytte lite tips på hur man kunde skapa lite alternativ till våra soppor och shakes. Det är skönt att prata med andra som är mitt uppe i det och förstår programmet och som man kan ventilera med. Det ska bli jätte kul den 27 januari när jag har min första gruppträff.

Så nu ska jag ta det lite lugnt och vänta på en ny dag!
Jenny

  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post13