Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Styled by Pernilla!

Vecka 16Posted by Jenny Mon, April 19, 2010 22:40:39

Idag blev det rejält med Mental Näring och Rörelseglädje.

Först började dagen med lite trista nyheter att min London resa imorgon blev inställd på grund av den dumma askan. Inte mycket att göra och det är ju inte som man vill chansa...
Till lunch skulle jag träna dans med min kompis. Jag är super snuvig , men vill nog hänvisa till pollen. Så jag gick ändå och det är jag så glad för!

Det var både Rörelseglädje och Mental Näring. Han som ledde passet var en riktig skämtare och det var blandade olika dansstilar. Allt från indiskt till rumba och schlager. Det gjorde mig glad och insiktsfull... Jag är mycket otränad. Jag har nog inte varit på ett pass på ett par år. Men jag måste säga att det stor skillnad att hoppa runt med nästan 25 kg mindre. Knäet sa inte ett ljud heller. Så det var lovley och jag hoppas det blir en rutin att förgylla tråkiga måndagar med.

Däremot så gick det inte så snabbt tillbaka till kontoret, benen liksom skakade. Det kan tydligen bli så om man tvingar otränade ben att dansa... Så det blev en snabblunch vid tangentbordet. Kanske inte God Energi, men ibland räcker inte tiden till.


Efter jobbet hade min xtravaganzaenhet styling kväll med en av coacherna, Pernilla som även jobbar som frisör och make up artist. Målet med kvällen var att Pernilla skulle visa hur man själv fixar sitt hår och tips på hur man lägger en make up. Så jag var kvällens modell. Vem säger nej att få tips och bli bortskämd!


Här är den läckra förebilden


Under klassen så gjorde hon bara ena sidan för att man tydligt ska se skillnad. Det ser verkligen bisarrt ut! Det är som två olika människor. Här är en mellanbild.

När det var klart fick jag berätta om min framgångssaga och min xtravaganzaresa. Det känns lite konstigt att berätta om att man gått på helfart i nästan 14 veckor och att det gick bra och att jag tappade runt 25 kg. Det är lite overkligt att sitta och berätta, men också roligt och man hoppas att det får någon annan att känna sig peppad.

Efter mötet var slut så gjorde Pernilla den andra sidan färdig. Hon tyckte att det var roligast att åka hem så...

Så tack Pernilla, det var jätte kul!

Idag fick jag också en spännande kommentar på bloggen på gårdagens inlägg:

"Hej Jenny, nu är jag nyfiken igen: Hur tänker du om att det efter så lång tid med Xtravaganza inte är naturligt att avstå från "det goda" utan att det fortfarande är en kamp? Att känna att man "presterar" nånting när man avstår, är inte det en farlig fallgrop?"

Det bara måste jag svara på. Jag har ju egentligen bara ätit mat i 3 veckor och det är ju först nu som jag "får" äta vad jag vill och behöver göra val. Jag håller på att känna mig fram, så det känns inte som jag gjort själva programmet så länge, bara viktminsknings delen.

Så för mig är det nu jobbet som du nämner i din fråga börjar. Att göra val som är bra för mig utan att det känns som en kamp.

Jag vill inte heller avstå från det goda. Jag vill gärna äta ost och ta ett glas vin, men jag vill inte ha 18 ostar hemma för jag måste ju jobba på att förändra mitt beteende med mat.

Däremot kan jag hålla med om att det kan vara en farlig fallgrop att känna att man "presterar" något när man avstår från något.

Men fördelen är att jag känner något och gör ett val och faktiskt tänker, vill jag äta det här? Gamla Jenny tänkte inte, utan bara åt och det känns inte som ett bättre val.

Som jag ser det så kommer det här att ta tid. Jag behöver jobba med mig själv och i slutändan hoppas jag kunna unna mig livets goda, utan att tänka och känna att jag presterar något. Men det känns som det är en lång väg kvar och just nu måste jag hitta sätter som fungerar för mig

God natt på er!
Jenny

  • Comments(4)//www.xtravaganzajenny.se/#post125