Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

No coke, please!

Vecka 15Posted by Jenny Sun, April 18, 2010 15:05:30

Helgen har varit full av utmaningar och Rörelseglädje. I fredags kväll var det ostfest hemma hos oss. Det var ju som sagt ett 20 tal ostar kvar från 35 års festen och det tog emot att slänga dem. Så lite spontant frågade vi några grannar om de vill hjälpa oss. Därav blev det en mycket trevlig ostfest.

Jag åt förstås lite ost för det var kvällens middag, men blandade bra med tomat och frukt. Det blev även lite gott vin. Det kändes jätte bra och hela vitsen är att man inte ska få dåligt samvete. Jag var väl medveten om vad jag stoppade i mig och njut av de ostbitar som jag valde ut.

Däremot så kände jag när festen var slut att det är dumt att ha ost i kylen eftersom det kan inleda en i frestelse. Så jag samlade ihop alla ostar och slängde dem. Precis som någon annan sa. Bättre i soporna, än i min mage!

Lördagen började jag därför med lite Rörelseglädje. Jag tog en långpromenad och njöt av det kalla vädret. Det är så skönt att promenera, men verkligen tömmer hjärnan på tankar och känner att kroppen är så glad att få röra på sig. Dessutom är det skönt att börja dagen med en promenad för då känner man sig på plus hela dagen.

Sedan blev det lite bjudlunch hos en kompis. Det var gott och hon hade gjort så lyxigt så jag kunde välja och vraka bland kokta och råa grönsaker. Supergott var det!

Därefter blev det kalas med nya utmaningar. Det är det första kalaset som jag gick på efter helfarten, men jag klarade mig bra. Jag stod emot all fika och tog mig bara en slät kopp kaffe. Det är jag nöjd med för det är knivigt när kakor pratar med en...

Sedan blev det middags utmaningen och den var svår. Vi var hemma hos en kompis som fyllde år och det blev potatisgratäng med grillade revbensspjäll och tomatsalsa. Till efterrätt blev det Budapestbakelse. Så jag åt lite av varje och var lite orolig att min mage skulle bli knasig, men den brydde sig inte nämnvärt och det kanske kan bero på att jag inte äter så mycket. Magen kanske klarar av mat, men i mindre mängder. Det var i alla fall hur gott som helst.

Dessutom gjorde jag något dumt! Jag skålade i cola! Jag har ju inte smakat det på 15 veckor och jag har varit lite orolig, men helt ärligt så var det superäckligt. Jag tog en klunk och gick sedan och hällde ut det. Det smakade inte bra så förhoppningsvis kan jag hålla mig borta från den.

Så igår var det verkligen en full dag av utmaningar på alla sätt och vis! Så idag gick jag ut och tog en promenad för att kompensera lite och det är verkligen skönt. Kanske att det blir lite crosstainer senare, eller så laddar jag inför imorgon då jag hoppas att min söta kompis är pigg och frisk och tar med mig på lunchträning!

Dessutom ska jag snart på tjänsteresa och ser hur det ska gå med maten då. Jag ska flyga till London på tisdag, men undrar om askan kanske hindrar det. Vi får se...

Nu ska jag förbereda mig inför imorgon. Ni vet allt det roliga, städa, stryka, tvätta och packa i ordning ryggsäckar.

Föresten tack för tipset att göra mos av kokta grönsaker. Ikväll blir det nog broccoli mos. Det är ju supersmart! Man äter både grönsaker och så känns det som mos! Två flugor i ett!

Ha det så bra!

Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post124