Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Som att cykla utan stödhjul...

Vecka 14Posted by Jenny Thu, April 08, 2010 22:43:11

Idag är första dagen som jag kör en hel dag utan soppa. Upptrappningen är över och jag är inne i jämvikten.

Det känns lite konstigt, och det är mer jobb, och jag är lite hungrig. Däremot är det fantastiskt gott! Men jag saknar soppan lite för den gjorde min mage så mätt. Så jag kommer nog smyga in en soppa då och då. Det känns lite som jag cyklar utan stödhjul nu. Man har inget som ser till att man inte ramlar. Nu måste jag klara mig helt själv. Men jag är en stor flicka, så jag ska klara det här!

Men mellanmålen är så viktiga att man får i sig. Utan dem så är det nog lätt att hamna i onyttiga lägen kan jag tänka mig.

Dagen började jag i alla fall med keso, ägg och linfrön. Det är riktigt gott. Jag trodde aldrig jag skulle höra mig säga detta, men keso är jätte gott. Jag har vant mig vid den märkliga konsistensen och det känns bra, eftersom det är en så bra och lättäten produkt.

På bilden såg det inte så gott ut såg jag nu, men det var det verkligen.

Till mellanmål blev det min första frukt! Ett halvt päron med 3 små ynkliga och jätte goda nötter. Det var riktigt gott och det söta i päronet var en fröjd för min gom.

Igår när vi hade gruppträff så pratade vi om vilka val man ska göra. Fett är bra att få i sig, om det är rätt fett. Man kunde t ex välja att äta 1 avokado eller 6 oliver eller 1 tsk xtravaganzadressing och få i sig samma mängd fett. Hmmm, det kan man ju inte tro om de små underbara oliverna! De ser så oskyldiga ut där de ligger och gillar att bli uppätna. Så det gäller att börja tänka mer på att saker som ser oskyldiga ut kanske inte är det och bra val kan göra så att du får äta mer. Ganska logiskt!

Dessutom hör på denna trista nyhet! 3 glas rödvin motsvarar en hel måltid för mig på jämnvikten. Ärligt! Det är helt knasigt mycket! Jag tror att när man dricker saker så tänker man inte på hur mycket kalorier som följer med, eftersom det är så lätt att få i sig. Där är det ju ganska lätt att välja. Klart man vill ha mat före vin! Fast ibland vill man unna sig ett glas.

Till luch blev det ägg och keso och avokado och champinoner. Dumt att det blev ägg igen, men idag blev det så.

Till mellis keso, halvt päron, lite blåbär och drakfrukt. Det var ju hur gott som helst, men jag är lite orolig att jag äter för mycket och fel.

Lina och Rebecka? (min egen coach och min gruppcoach) Om ni läser. Ser det ok ut?

På kvällen skjutsade min tågkompis Anette mig för att handla till partajet. Det blev en hel del grejer. Det är lite jobbigt att handla när man är lite hungrig. Speciellt massor av ostar och choklad. Jag tyckte jag ändå var duktig och köpte sådant som jag gillar och som är bra för mig. Ett litet exempel. Jag valde cashewnötter som var oslatade istället för saltade för att det passade mig bättre. Kexen till ostbrickan blev fullkorn.

Mycket grönsaker och frukt blev det också. Melon, passionsfrukt och lite andra konstiga grejer som såg spännande ut. Hmmm, hoppas det var frukt och inte något annat...

Sedan blev det bland annat en brownie fudge. Det kommer att vara en utmaning att säga nej till, eller så kommer jag faktiskt att unna mig en liten bit.

Fast sedan har jag min chokladtårta från frysen också! Ska bli så spännande att se vad jag tycker om den.

Jag har nog mer eller mindre bestämt mig för att på lördag så är det min dag så i måttlig mån ska jag unna mig, men försiktigt.

När ajg kom hem blev det ett kycklingspett av de som vi ska äta på lördag. Kokt broccoli och tomater. Det var gott att äta middag, om än lite sent...

Nu ska jag nog säga god natt för jag är ganska trött!

Imorgon är min sista dag som 34 åring och ofabulös ;-))))

God natt!
Jenny

  • Comments(4)//www.xtravaganzajenny.se/#post115