Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Inte illa, storlek 42 i byxor!

Vecka 13Posted by Jenny Fri, April 02, 2010 22:36:56

Så idag fick jag trappa upp från kaffetallrik till en vanlig assiett. Jag körde samma frukost som i går, kessela, blåbär och linfrön. Fast en lite större portion. Det är jätte gott!

Dessutom så blev det ett par ringar med ägg. Så det kändes bara bra. Jag är så glad att magen mår bra. Jag har inte haft ont i magen alls.

Däremot opererade jag bort min galla för ett par år sedan. Gallan hjälper till att bryta ned fettet i mat. Så har man ingen galla så har kroppen det lite jobbigare med nedbrytandet. Så det kan jag känna av. Men det gör jag ju alltid i vanliga fall också så det är inget nytt. Däremot vore det skönt om det fungerade.

Idag blev det en till shoppingtur också. Denna gång var det damernas. Det var svärmor, jag och min dotter. Det blev inte billigt idag heller, men oj vilka fynd jag gjorde. 3 par byxor för 30 kr! Nu tänker ni att de måste ha varit jätte fula! Nä, det var de inte alls. Det var hur sköna och snygga som helst. Jag hade definitivt betalat mer för dem! Jag mår alltid så bra när jag gjort ett fynd!

Dessutom fick min envisa dotter välja kläder själv. Det blev mycket leggings och inte så gulliga plagg. Snyft, det är inte rosa tyll som lockar henne, utan svarta kläder med nitar. Vart ska det här ta vägen! Jag tänker att om jag inte bråkar med henne nu så kanske hon inte tycker att det är så spännande när hon är 15 år…

Det bästa med shoppingturen var att jag faktiskt kom i en jeanskjol och ett par byxor i storlek 42! Det var verkligen inte igår, så jag var så nöjd med turen!

Däremot så är det svårt att förstå att man är mindre när man ska handla. När jag tittar på toppar så börjar det med att jag tittar på XXL för att i slutändan handla M och det sitter bra. Så nog har inte hjärnan riktigt förstått att jag gått ned så mycket.

Sedan kom jag på i affären att jag har en klädkris. Nu när man gått ned som jag så kan jag plötsligt ha andra typer av kläder. Sådana som jag hade för 10 år sedan. Kläder som kanske inte passar en 35 åring? Jag köpte en klänning till exempel. Jag älskar den och den är jätte fin, men är jag för gamla?

Jag vill verkligen inte se ut som en 35 åring som försöker för mycket, men jag känner mig lite lost i vilken min klädstil är.

De senaste åren har jag gömt mig i stora tunikas och kostymbyxor, men nu när jag har frihet att välja, vilka val ska jag göra?

Jag och mina jobbar kompisar pratade om detta förra veckan, om vad som är passande för olika åldrar att klä sig och en av tjejerna tyckte att skit i vad alla tycker. Man tar på sig det man vill ha på sig. Det är ju rätt inställning, men om man inte vet vad man vill ha på sig?

Jag får helt enkelt försöka prova mig fram och känna av vad som är bäst för mig och vem jag är när jag kommit ur alla tunikor. Även om jag tycker att tunikor är jätte fina!

När vi kom hem efter shoppingen blev det mer torsk och grönsaker. Det var jätte gott. Däremot så är det ett evigt ätande. Man äter ju soppor och shakes också. Så det blir 6 mål om dagen. Det som är bra med det är att jag aldrig känner mig sugen eller hungrig.

Sedan åkte vi till ett par kompisar och jag ägnade mig lite åt Mental Näring. Min vän Ia är nagelteknolog och vad passar bättre än att göra nagelförlägning. Det är verkligen en lyx och det är så fint och eftersom jag just nu inte har några laster så tycker jag att detta är en rikigt bra belöning till mig för att jag gjort ett bra jobb.

Så här fint blev det!

Sedan blev det tacomiddag. Jag hade med mig egen mat och det fungerade utmärkt. Det som gjorde det lite extra spännande var att jag kunde smaka lite av de andra grönsakerna. Jag slängde på lite majs och åt 3 stycken svarta oliver. Det var sjukt gott!

Magen mår prima och gör inget oväsen av sig.

Nu har vi fått barnen i säng och ska ta det lite lugnt och förbereda mig inför morgondagens påsklunch med ägg, lax, köttbullar, prinskorv och godis och ni vet allt det andra man stoppar i sig!

Vi får se vad jag vågar mig på…

Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post108