Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Xtravaganza upptrappning eller jag äter mat!

Vecka 13Posted by Jenny Thu, April 01, 2010 19:18:29

Nej, det är inget aprilskämt. Idag är min första matdag. Fast innan den kunde börja var det full kaos och panik.

Vi kom till svärmor sent igår så jag hann inte handla något. Så det första jag får göra när jag vaknar på morgonen är att åka till en affär jag inte kan och försöka hitta saker som jag ska äta.

Eftersom jag gått på helfart i 13 veckor så känns det vikigt att jag göra upptrappningen enligt konstens alla regler. Så jag hade tänkt mig att äta kesella, blåbär och linfrön till första målet. Men när jag var på ICA så köpte jag fel kesella och tog den 10% och den är för fet nu. Jag skulle börjat med den på 1%. Så jag fick åka tillbaka till affären för att köpa en annan sort, men då upptäckte jag att jag glömt min plånbok. Så tredje gången gilt så lyckades jag både få med mig rätt produkt och betala för den! Men då var jag på ganska dåligt humör.

Dessutom har jag varit på desperat jakt på Internet och köpte ett kort på butiken som skulle fungera som uppkoppling. Självklart måste man ha en dångel också, men jag hoppades att det skulle fungera ändå för man kanske är lite ologisk när man är desperat. Fungera gjorde det inte så frustrationen blev ännu större. Man kanske är lite beroende av Internet? Det är nog så. Jag kan inte säga senast jag var utan en hel dag!

Till slut kom vår gudson till räddning. Han lånade ut sin dångel och vola! Nu kan jag surfa.

Så hur var det att äta första målet? Hade jag glömt hur man äter? Det var gudomligt gott! Dessutom kom jag ihåg hur det kändes att äta. Tänderna visste precis vad de skulle göra. Kolla vad vackert mitt första mål var!

Däremot var jag lite orolig att jag skulle få ont i magen, men det kändes ingenting så det var jätte skönt.

Dessutom fick jag shoppa fritt idag. Barnen var med farmor och jag fick handla så mycket jag ville. Det blev 2 par byxor och 5 toppar, massor av underkläder och även en del annat också… Det blev lite dyrt, men det är jag värd…

När vi var i affären så blev jag förstås lite hungrig och det blev dags för en shake. När man trappar upp kör man nämligen shakes eller soppa som mellanmål. Jag hade ju dessutom glömt min shaker på jobbet så jag var lite rådvill. Men det löste sig. Jag tog en tom Ramlösa petflaska och fyllde på med vatten och choklad pulver. Så det gick jätte bra.

Efter shoppingen så var det dags för mat igen. Denna gång blev det kokt torsk med vattenrika grönsaker. För min del blev det gurka och tomat. Idag tar man mått på en liten kaffeassiet. Där protein ska vara på halva tallriken och vatten grönsaker på den andra sidan.

Så här smarrigt såg det ut!

Dessutom gjorde jag xtravaganzadressingen som består av lika delar olivolja/rapsolja och äppelcidervinäger och kryddor. Jag kryddade min med vitlök och ingefära och hällde över fisken. Yummy! Det var sååååå gott och nu verkar min mun komma ihåg alla tuggrörelser!

Sedan blev det mellanmål igen och då blev det choklad shake igen.

Till middag blev det kyckling med gurka, tomat och den goda dressingen. Det var riktigt supergott faktiskt! Jag kokade kycklingen i bitar och åt den med dressingen. Jag kan säga att jag är jätte mätt just nu.

Dessutom har jag en shake kvar ikväll så det känns inte som jag kommer och gå omkring och vara hungrig.

Det enda tipset jag vill ge till alla som ska göra upptrappning är att gör det hemma. Det är mycket jobb med att mäta och räkna och det hade varit skönt att ha kunnat handla och planera bättre för att göra det lättare och för att undvika att stressa upp mig. Det går förstås bra och det är skönt att man är ledig, men för mig är det vikigt att det känns bra när man gör upptrappningen.

Nu är jag på väg på bio. Förstås med en smaksatt ramlösa för att inte äta några popcorn! Hoppas ni får en superbra kväll så hörs vi imorgon, för jag har Internet…

Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post107