Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

On the road again…

Vecka 13Posted by Jenny Thu, April 01, 2010 15:53:01

Äntligen! Nu har jag internet. Här kommer gårdagens inlägg. Man blir lite knasig utan internet, men nu har vår söta gudson räddat dagen! Massor av tack Daniel!

Jag är så glad att jag inte valde att börja äta idag. Det är verkligen jobbigt med resdagar för vad innebär det för de flesta, jo en hamburgare på vägen. Det är snabbt och enkelt och de flesta gillar det, men det känns ju inte så som ett bra val.

Speciellt när barnen förstås bara vill ha nuggets och man vet att det inte är så mycket kyckling och kanske glutamat. Men vad är alternativet. Självklart är det att ta med egen mat i picknickform. Vi är lite dåliga på det, men det ska vi verkligen tänka på. Det måste vara det bästa alternativet när man reser.

Jag försökte också föreställa mig vad jag skulle äta på när tillfällen kommer upp då man inte är förbered. Först kommer jag välja ett snabbmatställe som har bättre alternativ och sedan bara satsa på kyckling och grönsaker. Det kan kanske fungera, men det är lite jobbigt. Det skulle finnas bättre alternativ.

Ja , en rolig sak idag var att jag skulle handla med mig lite vin i present och gick in på ett Systembolaget. Eftersom jag jobbat med vin tidigare så är jag ganska mån om vad jag beställer och är alltid förbered med artikelnummer. Så jag beställde två fantastiska viner. Kassörskan tittar på mig och frågar om jag möjligen har legitimation. Ärligt! Det är jätte gulligt! Undra om hon var utsänd för att göra en blivande 35 åring glad… Jag visade legget och sa att jag även hade lite marginal… Hon log lite. Så vad har vi lärt oss av detta. Jo, att jag ser ut att vara under 20 år! Det är ju nästan så att jag är en dubbel 20 åring dessutom.

Annars så ser jag fram emot imorgon. Först blir det frukostmat och sedan blir det shopping! Det känns som det kommer att bli en riktigt bra dag! Fast jag undrar lite hur det kommer att kännas i huvudet att tugga och sedan svälja. Det har jag ju inte gjort på nästan 13 veckor. Jag återkommer med en rapport kring detta!

Jag fick en fråga på bloggen om vad jag har för plan för framtiden hur jag ska lägga upp mitt ätande. Vilka val jag kommer att göra.

Jag har inte en fast plan utan en grundtanke. Först vill jag bara säga att jag kommer att välja bättre råvaror och mindre halvfabrikat. Dessutom så kommer jag att undvika kolhydrater i stora mängder och satsa på den berömda att inte äta mer än jag gör av med. Jag vill inte inte börja äta godis och kakor alls och försöka ta bort så mycket socker som möjligt i min kost.

Jag ställer mig också in på att cola inte ska bli en dryck som är för mig. Jag är lite orolig att jag kanske faller dit om jag dricker det igen och hamnar i beroendet igen. Där jag redan varit och jag vill inte tillbaka.

Däremot så är livet till för att njutas av. Alla stunder av njuting ska inte handla om mat och det har jag lärt mig genom att hitta den Mentala Näringen i andra saker. Men livet handlar även om att njuta av en god middag med vänner, att dricka vin och äta ost med min man och biland unna sig något. Där är också nyckeln för hur min framtid ska se ut. Man ska kunna unna sig, ibland! Det är inte tanken att man ska äta gott varje dag, speciellt inte om man inte gör sig av med allt man äter. Men ibland när jag väljer det och vet vilka konsekvenserna är då kommer jag att välja att unna mig.

Men just nu tänker jag mest på upptrappningen och under den ska jag tänka lite mer hur det ska se ut för mig framöver. Jag får återkomma med min framtids plan.

Just det, nu kom jag på att jag inte berättat att när upptrappningen är klar kommer jag inte fortsätta på halvfart, trots att jag inte nått mitt mål att väga 70 kg vid min 35 års dag. Utan jag känner mig för tillfället ganska nöjd med mina resultat och att jag kommer att vara Fabulous ändå. Det innebär att jag kommer att gå in på jämviktsprogrammet. Om jag känner annorlunda längre fram då kanske jag ändrar mig. Det är det som är det fina med livet. Man får ändra sig och det är härligt att få säga att jag är nöjd.

Nu ska jag njuta lite av kvällen och förbereda mig inför morgondagen mentalt!

Ha det så bra!
Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post106