Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Två små påskharar...

Vecka 13Posted by Jenny Tue, March 30, 2010 21:27:38

Så imorgon är sista helfarts dagen. Frågan är om det är jätte bra att trappa upp mitt i påsken? En av årets värsta mat helger då påskmusten, fet mat och godis, godis, godis kan ses så långt ögat når.

Idag fick jag två söta chokladkaniner på jobbet. Min tanke är att dessa kompisar inte ska ätas utan symboliskt stå kvar på min plats på jobbet. De får alltså bli kompisar och inte uppätna. De är ju så söta så det kommer bli perfekt sällskap till mig och påminna mig om att man kan säga nej och ändå njuta.Nu när jag tänker efter så kanske det hade varit bra att köra helfart över påsken för att inte känna sig lockad av något.

Men, jag är väl medveten om att jag måste vara försiktig och ta det lugnt med magen för att inte göra den illa, så det kommer gå bra.


Så nu gäller det att fokusera på att börja upptrappningen. Jag har kommit fram till att det blir detta:

Min torsdags frukost kommer att bli 1 dl kesella, blåbär och linfrön. Härligt att få smaken av blåbär i munnen! Till lunch så blir det nog kokt fisk och middagens kyckling ser jag verkligen fram emot. Men det kommer förstås en tydlig genomgång om hur det känns på torsdag.

Jag har varit nervös för upptrappningen mest av allt. Mycket nervösare än innan jag gick på helfart. Däremot pratade jag med min coach Lina idag och fick råd och stöd så det känns bra. Även min gruppcoach Rebecka mailade och var väldigt stöttande. Så det känns skönt att veta att man har några att vända sig till som kan massor. Så jag är förberedd.

Det känns som jag framstår som lite konstig som oroar mig och om jag var en vanlig människa så skulle jag inte göra det. Mitt problem är

att jag har en tarmsjukdom som heter IBS, som gör att jag blir ganska dålig av mat, uppsvullen illamående och ibland får jag ont i magen.

Under hela helfarten har jag mått som en prinsessa utan minsta skov eller ont, så naturligtvis är jag rädd för att det ska bli som innan, men förhoppningsvis ska den "Goda Energin" få mig på rätt spår och även efter att ha fått tips om att lektiner kan vara en orsak till att jag inte mår bra så ska jag försöka jobba på att hitta en lektinfri kost.

Föresten, alla som läst min blogg vet att en av mina största mat utmaningar under dessa 13 veckor är korv, kokt och grillad i alla storlekar. Det luktar sååååå gott och det har varit svårt att motstå.

Idag läste min man på baksidan på innehållsförteckningen på en förpackning kokt korv och såg att det stod att den innehöll E621, smakförhöjaren som är beroendeframkallande, även kallad glutamat.


Så det är ju inte konstigt att jag fått kämpa för att tacka nej till korven! Det är min drog och varje gång jag ser en korv, eller känner lukten så triggas min hjärna igång att vilja äta.

Så ett mål under den "Goda Energin"ska vara att hitta en bra korv utan E621 och med hög kötthalt! Några förslag?

Föresten jag fick en förfrågan om hur det går med min hud. Om den hängt med i viktminskningen. Faktiskt förvånansvärt bra. Det är lite slappt på vissa ställen, kanske speciellt över magen så är det inte som när man var 20 om jag säger så. Men det är verkligen tillräckligt snyggt och jag är själv förvånad att det dragit ihop sig så tight. Men med lite träning och påfyllnad av muskelmassa kommer det bli ännu finare! Jag kommer inte stå i vassen i sommar, utan kommer till och med skaffa en snygg bikini!

Så nu ska jag göra lite roliga saker som städa, tvätta och fixa disken. Jajamen, jag vet hur man roar sig en tisdag kväll.

Äh, nu såg jag att CSI del 2 i triologin börjat. Så eftersom Mental Näring är viktigt så struntar jag i alla måsten och lägger mig i soffan och njuter lite av livet.

Vi hörs imorgon! SISTA DAGEN!

God kväll!
Jenny

  • Comments(5)//www.xtravaganzajenny.se/#post105