Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Jag börjar bli riktigt nojig!

Vecka 12Posted by Jenny Sun, March 28, 2010 20:33:16

Nu håller jag på att avsluta min sista helg på helfart. YYIIPPPIII!

Det har varit ett prov i uthållighet då det varit kalas i fredags och ett idag med allt vad det innebär. Jag har bakat både cupcakes, muffins och tårta och haft chips och ostbågar i ögonhöjd, men vet ni, det är inte så lockande. Nu kanske det är för att det är så nära, eller så är jag avvänjd?

Jag lyckades av en slump få i mig lite frosting när jag gjorde cupcakes och det var inte alls gott. Det var alldeles för sött. Så jag håller tummarna att jag även framöver kan säga nej till sötsaker, för just nu är det inte svårt att motstå.

Däremot visa mig en ost, kanske en mogen stilton och jag kan nog faktiskt inte säga nej. Så det hela är att veta vad ens svagheter är, och ost är min. Men några svagheter måste man ha i livet, man behöver bara välja vilka och sedan se till att man väljer tillfällena med omsorg.

Efter kalaset i dag var alla trötta efter kalasen så det blev pizza middag. Jag läste igenom menyn och kände att jag i framtiden nog ska kunna beställa sallad från pizzerian när vi handlar där.

Dagens kalas var så mycket lugnare än det andra. Jag satt mest och drack kaffe och barnen lekte själva. Det var verkligen Mental Näring. Att se barnen leka och ha kul samtidigt som man fick tid att prata med kompisar över en kopp kaffe.

Det blev inte ens en fiskdamm, utan en anka hade tydligen värpt ägg... Mycket märkligt, men uppskattat av barnen och sparade dessutom mamma massor av tid.

Dessutom lyckades jag med konststycket att hälla en förpackning florsocker över mig själv när jag skulle ta fram något ur ett skåp. Självklart tyckte alla barn att det var superkul och själv tyckte jag nog att jag luktade ganska sött och gott...

Föresten i går när jag var och handlade tänkte jag att jag köper hem ett packet med "Nuggests" från affären. För det brukar alltid gå ned. Sedan läste jag på innehållsförteckningen att den inte bara innehåll glutamat E621, utan även att den bara innehöll 42% kycklingkött! Så den åkte tillbaka in i frysen. Så detta är något jag kommer jobba på när jag nu går över till "God Energi". Jag ska vara med råvarumedveten och laga mer mat från riktiga råvaror och i största möjliga mån undvika halvfabrikat, eller välja dem som är bättre.

Ikväll hade jag tänkt att börja planera för min upptrappning. Min sista dag på helfart är på tisdag! Jag är jätte nojjig och lite nervös. Främst finns det två anledningar till det.

Den första är att jag är orolig för mina tarmar och att min mage ska bli knasig, eftersom jag har IBS så kan det blir så, men jag ska vara jätte försiktig och verkligen följa konstens alla regler kring hur man ska göra när man kör upptrappningen. Så nej det blir inte en pizza med beasås första dagen...

Den andra är den mentala biten. Jag vill inte att min hjärna ska få för sig att den ska tycka att jag varit duktig och belöna mig med mat. Det är den största oron att jag inte ska kunna ha kontroll över mitt ätande och börja gå upp i vikt.

Så den kommande veckan ska jag köra Mental Träning varje kväll. Det känns som nu måste jag jobba extra med det för att känna mig stark!

Så hej heja bara två dagar kvar på helfart! Det är helt galet var 12 veckor har gått fort ändå. Jag är så stolt över att jag har klarat detta!

Jag återkommer strax med de sista helfarts sifforna på måtten!

På återhörende inom kort!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post102