Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Modig eller korkad?

Vecka 12Posted by Jenny Sat, March 27, 2010 15:42:40

Ja, det var många föräldrar som kallade mig modig igår, eller så menade de korkad...

I slutändan så kändes det som kalaset gick bra, alla barn hade roligt. Det var ett par tårar, men de gick att lösa och alla barn kom helskinnade hem.

Jag hade aldrig klarat det utan min mamma, pappa, Annie, Patrik Tessy och Jessica! You saved my day så massor av tack pussar och kramar till er! Så, det är mitt tips. Ska ni någonsin göra något så galet som ett discokalas för 40 barn så se till att få hjälp annars går det inte...


Smarriga Cupcakes gjorde jag till alla barn...Däremot vet jag att om jag hade varit den gamla Jenny, så vet jag inte hur mycket jag hade ätit igår! Eftersom det blir så stressigt och man inte hinner med att äta så är det mycket troligt att jag hade stoppat i mig godis, chips, popcorn och druckit läsk. Säkert inte så lite heller. Hur ska man förbereda sig på sådant!


Däremot var jag väldigt discodisco som ni kan se...


Däremot när vi städade efter och klockan var efter 20.00 så fick jag äntligen tid att dricka min melon och passion shake och det var i grevens tid när det funnits så många utmaningar så var det bra att få i sig något.

En annan skojig grej som jag faktiskt fått höra de senaste dagarna som jag tänkt på är att jag får mycket komplimanger att jag är så fräsch, ser fantastiskt ut och säkert 10 år yngre! Nu menar jag inte att jag ska klaga på att jag får komplimanger, men det jag undrar är om man generellt tyckte att jag inte var fräsch och fantastiskt när jag vägde 20 kg mer? Är inte tjocka människor lika fräscha i andras ögon? Så nu har jag bestämt mig för att välja den positiva synen på detta och inte tänka för mycket och det är klart att kurviga kvinnor kan vara hur vackra och fräscha som helst. Så som jag ser det så är det inte viktminskningen de lägger märke till. Jag tror att jag nu utstrålar något annat! Kanske lite lukt av det försvunna självförtroendet och att jag kanske lägger ned lite extra energi på mitt utseende nu. Det är nog så att jag är förändrad inuti också, och att det syns på utsidan. Det känns så.

Som sagt komplimanger kan man aldrig få nog av!

Sedan var det där med foton och fester som varit något av en fobi. Det finns bilder på mig från så många kalas där jag skäms när jag tittar på bilderna. Där man kanske till och med undviker att vara med på bild för att det inte är roligt. Men å andra sidan vill man inte vara med på bilderna heller för man vill ju att det ska synas att man var med.

Igår kväll när vi tittade på alla bilder från kalaset så kände jag för första gången på länge att oj, där är en normal människa som roar sig. Det är en trevlig känsla, att känna sig normal. Nu har jag ett par veckor på mig att bli Fabulous! För om två veckor blir jag 35 år!

Jo, en annan kul sak som hände idag. Eftersom det är lördag så är det den dagen man hinner göra massor av saker och handla det som behövs för veckans alla kommande projekt. Idag fick jag äran att åka till det lokala byggvaruhuset för att handla lite "byggargrejer" som jag kallar allt...

Jag ska alltså handla något som heter 100 cm muff(!). När jag väl är i butiken så får jag veta att det inte är alls det jag vill ha, utan jag ska ha två nipplar. Jag går alltså in i butiken för att köpa 100 cm muff och kommer därifrån med två nipplar. Alltså, det är möjligt att felet är min fantasi, men vem är det som hittar på dessa namn? Har man inget råd där man får rösta om det är lämpligt, eller inte?

I vilket fall som helst så fick jag mig ett gott skratt!

Just, det nu börjar ju jag se fram emot nästa fas, som förstås innebär mat, men också mer Rörelseglädje. Jag har ju legat lite lågt med det under helfarten. I fredags gick ett mail ut att tjejerna på jobbet ska springa Vårruset den 1 juni. Jag har inte gjort det sedan jag var 23 år , så i år kanske det är dags igen? Det kan kanske vara en bra utmaning och ett bra mål. Det enda som oroar mig är om jag rent fysiskt klarar att springa med mina knän. Jag ska tänka lite och sedan kanske provspringa innan jag tar ett beslut.

Hoppas det inte är för mycket 35 års kris att börja springa. Jag vill inte att det ska bli en sådan grej där man måste bevisa att man fortfarande är ung. Jag vill springa för att nästa fas efter vikt nedgången för mig är att komma i form. För att gå ned i vikt är för mig inte samma sak som att vara i form!

Så nu ska jag ha lite lördag, kanske lite film i sängen och ge mig lite Mental Näring. Imorgon blir det ett litet kalas för de närmaste så det blir mer tårta och gott att stå emot...

Trevlig lördag!

Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post101