Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Var är soffan?

Vecka 1Posted by Jenny Sun, January 10, 2010 20:59:11

Det känns som jag inte alls är en lika stor soffpotatis som jag brukar vara! Det känns som jag hela tiden gör något för att hålla mig igång och inte tänka för mycket.

Fördelen med det är att det blir massor av saker gjorda som jag inte brukar hinna med, eller hmmm väljer bort. Idag tvättade jag en 4 m lång matta och det var verkligen inte lätt.

Jag har kommit fram till hur jag ska göra med mina soppor. Eftersom det både går att göra varmt och kallt beroende lite på vad man väljer så har jag kommit på ett upplägg. Jag kommer främst köra choklad och chokladtoffe till frukost, både som kall och varm och sedan köra de varma sopporna, svamp, kyckling, grönsak och sparris blandat till lunch och middag. Med utrymme för varietet när man känner för det.

Nu har jag dessutom gjort min egen rankning av smakerna så att jag vet vilka jag ska välja när jag träffar Lina på onsdag. Det är verkligen suveränt att det finns så många smaker att välja på!

1. svamp

2. sparris

3. chokladtofee

4. kyckling

5. choklad

6. grönsakssoppa

7. jordgubb

8. vanilj

9. blåbär

10. persika

Det är så konstigt att jag verkligen inte gillar persika. Kanske jag gjorde något fel? Jag ska ge den en chans till. Kanske på tisdagmorgon.

Nu blev jag konfunderad när jag tittade på listan och kom ihåg att det ska vara 11 smaker. Sedan hittade jag den som gömt sig; cappuccino! Det blir till frukost imorgon så jag får återkomma med var den hamnar på listan.

Idag blev det en hel del rörelseglädje! Först var jag över nästan 2 timmar i simhallen och lekte. Kanske det inte blev så mycket simning som man kan mäta, men att kasta barn i luften och simma som en haj måste ändå räknas som rörelse...

En av xtravaganzas 4 ledstjärnor är den Mentala Näringen. Om jag har förstått det rätt så handlar det mycket om att hitta glädjen i allt man gör, små som stora saker. För mig har det nog legat mycket glädje kring mat så det gäller för mig att hitta andra saker.

Så Idag tog jag en promenad i det vackra vintervädret och det var helt underbart. Jag, ett par hörlurar med bra musik och vackert vinterväder= glädje.

Sedan är det dags för vecka 1 bilden. Tycker själv att det ser bra ut. Långt kvar, men det känns som det går åt rätt håll. Jag hade som sagt inte tänkt väga mig ännu, men jag tog mina mått. Jag tog även med höfterna.

Jag blev så glad att midjan minskat såååå mycket! Från 106,5 till 100. Är det ens möjligt??? Min första tanke var att jag måste mätt fel, men jag kontrollmätte. Sedan tänkte jag att jag kanske mätte fel förra veckan, men så många sätt finns det inte att mäta en midja på! Så jag kanske bara kan få vara glad och njuta av att första veckan är avklarad och att min midja minskat!


Då var den bara 13 veckor kvar till min 35 års dag!

God kväll så hör vi imorgon!
Jenny

  • Comments(6)//www.xtravaganzajenny.se/#post10