Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

En liten uns av fånig ångest

Vecka 37Posted by Jenny Sun, September 19, 2010 23:19:31
Jag visste ju att denna dag skulle komma. Jag har under de senaste 8,5 månaderna bara gått ned i vikt utan att öka ett enda litet gram. I fredags glömde jag väga mig och gjorde det därför i lördags.

Hör och häpna, då visade vågen på att jag gått upp 700g sedan förra veckan! Det var verkligen jobbigt och jag blev ledsen. Den gamla Jenny hade nog gått och tagit en kaka och sagt att "Nu är det ju kört. Nu ska jag inte väga mig på länge." Sedan hade jag kanske tagit en kaka till...

Den nya Jenny började tänka. För det första så kan 700 g beror på en dagsform och att man just idag vägde detta, men undanflykter är lite av ett strutsbetende och det är sådant jag vill undvika.

Det andra är att jag började tänka lite vad jag gjort annorlunda denna vecka och kom fram till att Den Goda energin är den samma. Jag håller ungefär samma diet.

Däremot så har Rörelseglädjen blivit lite lidande då jag inte kan gå på morgonen längre.

Slutsatsen är alltså enkel. Det gäller att ersätta morgonpromenaden på annat sätt och hitta balansen och göra större uttag än instättningar så att säga.

Dessutom så tänker jag inte fåna mig kring detta och älta 700g. Det är bara att se framåt och inse att detta händer alla förr eller senare, och jag kan ju inte fortsätta att gå ned i vikt hela tiden. Kroppen håller på att hitta en balans och ett sätt att hålla vikten just nu så heja friska tag inför nästa vecka.

Så när jag väl slagit bort tankarna så hade jag en mycket bra helg. I går skulle maken och jag fota ett bröllop. Vi var på ett übervackert ställe bakom Moderna Museet som heter Kolskjulet. Utsikten var underbar, men stackars brudparet som fick så dåligt väder. Det verkligen spöregnade och den vackra bruden ställde till och med upp på ett par snabba utomhusbilder! All heder till Eva, som vågade riskera både hår och klänning för ett par fina bilder, och fina blev de...

Maken och jag som lämnat söta barnen med mormor och morfar fick dessutom lite tid för sig själva och åt en enligt mig god lunch på Moderna Museet. Maken tyckte att den var lite för kokt...Vi kunde till och med sitta ute!

Därefter pratade kaffetarmen med mig och de hade en spännande kaffebar inne på museet. Barristan som gjorde kaffet jobbade själv. Kön var superlång och gubbar i kön hade inget annat för sig än att gnälla att det tog tid. Jag ville egentligen tala om för dem att de skulle visa respekt för en yrkesman och sluta gnälla, och om det var ett problem att vänta på en riktigt kaffe så hade de kokkaffe i restaurangen. Jag sa förstås inte detta, men jag kände så.

När jag väl fick mitt kaffe av barristan med den stressade blicken så sa jag att "det är synd att sätta lock på då det var så vackert. "Jag fick nämligen en latte med hjärta och en med en tulpan som smakade underbart!

Hur kan man då stå och gnälla i kön? Man är ledig, det är lördag och man får inte bara en god latte, utan vacker är den också. Det är dessa små stunder av lycka som jag tror ger Mental näring, att stanna upp och njuta av det lilla och enkla. Gubbarna som gnällde i kön är inte riktigt där ännu...

Efter bröllopet hade vi en mysig familjemiddag med mormor och morfar. Det blev lite grillat och tyvärr lite ost. Kanske inte jätte nyttigt, men jag försökte begränsa mig och det handlar om att göra val.

Sedan var det redan söndag och dagen till ära skulle jag åka in och fira min bästis som fyllde 35 år idag. Vi dumpade våra familjer och mötes, 4 glada bästisar på Långholmens värdshus och åt en underbar lunch.


Vi har känt varandra sedan vi var små, tre av oss började skolan samtidigt som små söta 7 åringar.

Det som är det bästa med bästisar är att de gillar mig som jag är, de vet vem jag är och jag får alltid säga och tycka som jag vill. Ibland behöver jag inte alls säga något, för de vet. De känner mig utan och innan och de finns där, både de bra dagarna och de dåliga och man behöver aldrig ursäkta sig och de är alltid på min sida, vare sig jag har rätt eller inte.

Jag tror att bra vänner är viktigt för den Mentala näringen och jag vet att min lilla LAJT är viktig för mig. Tack för en super dag underbara kvinnor!

I morgon börjar en nya vecka med nya utmaningar.

På tisdag kväll kan jag dessutom prata om min viktresa på xtravaganza. De har inspirationskväll och jag och en annan tjej som är min förebild, Maria ska berätta om våra resor. Spännande, men lite läskigt! Håll tummarna!

Ha en bra vecka!
Jenny
  • Comments(4)//www.xtravaganzajenny.se/#post195

En roll up i sovrummet?

Vecka 37Posted by Jenny Wed, September 15, 2010 22:26:50
Idag var det redan onsdag! Dagarna bara flyger förbi och snart är det väl dags för luciatåg. Sedan är det nyår och jag kommer äntligen kunna ha på mig en snygg svart klänning! Vad jag längtar! Inte som senaste nyår då jag klädde på mig något trist som hängde i garderoben. Jag tror knappt jag sminkade mig. Det är till och med så illa att det är just den bilden från senaste nyår som är min förebild på xtravaganza magasin.

Jag vet inte om ni sett det, men idag såg jag den för första gången själv. Ryktet har nämligen gått att xtravaganzas nya viktmagasin är ute, men idag såg jag den. Men se vilken pingla som pryder framsidan.Det är en konstig känsla, att se en bild på sig själv på framsidan av en tidning. Kanske trodde jag kanske när jag var 10 år att jag skulle pryda framsidan av Vouge, men detta känns också bra.

Dessutom är det märkligt att läsa om min framgång i en artikel. Det är konstigt att se sig själv utifrån, som andra ser en. Folk kommer att läsa artikeln och de kanske undrar om det är sant. Jag vet ju det för att det är jag som är där. Det är en ju en sammanfattning av min resa och ett slags bevis på att jag nått mitt mål. Som sagt det är en mycket märklig känsla.

Dessutom så blev det ju ännu märkligare för jag hade xtravaganza gruppträff idag. Det i sig var inte märkligt, utan lika roligt som alltid, men mitt i lokalen stod en roll up med mig!


Hur många gånger har jag inte skojat om att göra en roll up på mig själv! När xtravaganza tröttnat på denna hoppas jag att jag kan få den. Då ska jag ha den i mitt sovrum som inspiration och motivation. Kanske lite ego? Ja, kanske en aning, men faktiskt ganska coolt!

Mötet idag var dessutom kanon. Min nya heter gruppcoach heter Liselott och hon var glad och sprudlande! Det gillar jag.

I dag pratade vi en hel del om månadens citat:

" Du ansvarar för dina tankar ditt tillstånd och därför även för dina resultat"


Ett riktigt bra citat! För det är det som det handlar om. Sluta skyll på andra, oavsett om det är övervikt eller andra mål i livet som man inte når så är det ingen annans fel än dig själv. Du gör val och om du gör bra val för dig själv så kommer du att nå det mål du satt upp. Ingen annan kan ju göra det åt dig.

Klart kan saker man inte rår över hända, men om jag ser tillbaka på min egen övervikt så är det många gånger som jag skyllt på saker. Det är att man är trött, det är mycket nu, kanske det är en middag man har svårt att säga nej till. Jag ska bara göra detta första sedan. Listan med undanflykter kan ju göras lång.

Som sagt nu tänker jag helt annorlunda. Det är jag som väljer vad jag vill göra och när.
Det är skönt att känna att man tagit över rodret på sig själv!

Så efter det avslutade vi med lite massage efter ett program som fanns med i xtravaganza pärmen. Det var riktigt skönt och ett mycket bra sätt att avsluta mötet på!

Därefter blev det en långpromenad till stationen och min kompis Jane gjorde mig sällskap. Mitt tåg går så sällan på kvällen så vi satt på ett fik drack ramlösa och åt våra bars tills mitt tåg kom. En supertrevligt slut på kvällen!

Ha det så bra och kämpa på!
Jenny

  • Comments(7)//www.xtravaganzajenny.se/#post194

Lite generad blir jag allt!

Vecka 37Posted by Jenny Tue, September 14, 2010 21:14:03
Dagen börjar som vanligt. Man kommer till jobbet startar upp datorn hämtar en kopp kaffe och börjar gå igenom mailen för att se vart dagen ska ta mig.

Öppnar upp webradion och nynnar loss lite. Öppnar upp aftonbladet för att lite snabbt se om världen är kvar. Scrollar ned bland nyheterna och mitt emellan två kanske nyheter så känner jag igen någon. Men herregud! Det är ju jag! på en banner! Hur bisarrt som helst, eller hur?!

Titta här är jag!Ni förstår jag satte nästan kaffet i halsen. Dessutom så blev det så där lite löjligt för där satt jag på mitt kontor och rodnade!

Jag vet faktiskt inte varför. Kanske det är lite jobbigt att se före bilderna och veta att oj, det där var jag i januari. Det är ju verkligen inte länge sedan. Jag ser dessutom så ledsen ut. Kanske för att det värsta jag visste var att ställa upp på bild. För jag aldrig gillade vad jag såg. Nu kan man ju säga att jag inte är lika rädd för kameran, hehhehe.

Sedan blir jag stolt när jag ser efter bilden för det blir så tydligt att man nått sitt mål och ett härligt resultat. Något som jag verkligen inte trodde att jag skulle lyckas med när jag startade programmet.

Så min dag började verkligen annorlunda!

Jag har dessutom fått ett par frågor och kommentarer på bloggen som jag tänkte skriva om.

Ida skrev igår "Det var min coach som sa att jag skulle ta en msk olja (olivolja, rapsolja eller linfröolja) varje morgon. Dels för att magen ska hålla sig i trim men jag har också hört från andra håll att det hjälper fettförbränningen att komma igång. Jag är ganska clueless när det gäller sånt här så jag hakade på uppmaningen, men det smakar ju vedervärdigt! Min coach sa också att jag skulle äta det under hela hefarten... Men då kanske det är onödigt? Får fråga henne igen om det verkligen har med fettförbränningen att göra eller om det bara är för att magen ska vara glad, för då klarar jag mig utan, tror jag :)"

Eftersom jag inte känner igen det alls, så frågade jag min coach Lina och hon svarade så här:

"Anledningen till att vi ibland rekommenderar lite extra olja är om man på helfart hamnat på en platå eller har problem (stopp) med magen. Då kan det vara bra att öka upp mängden ett par dagar för att få en extra skjuts. Annars är det omega3 kapslarna som man tar varje dag och oljan blir som en ”extra växel” för förbränningen. Jag rekommenderar i så fall vår olja som vi har (xtraOil) för då får man i sig de viktiga fettsyrorna från omgega3, 6 och 9 i rätt balans. Det får man inte från olivolja, rapsolja eller linfröolja."

Som sagt min mage mådde prima under helfarten så jag behövde ingen extra olja. Jag var ju jätte orolig då jag har en tarmsjukdom, men jag körde xtra psylliumfrön och xtraomega3 kapslarna och det räckte för mig och magen mådde som en prinsessa.


Men jag måste få ge ett tips om fröna, för när man blandar i dem i vätska så kan de bli lite glidiga. När jag gjorde mina soppar på helfarten så använda jag ofta en stavmixer tillsammans med fröna och riktigt hett vatten. Då går det jätte bra och de blandas in bättre.

Det var dagens tips!

Nu ska jag titta lite på val utfrågninen. Det är verkligen dags att bestämma sig, bara 5 dagar kvar.

Ha en bra kväll!
Jenny, eller ska jag säga tjejen på aftonbladet...  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post193