Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

En riktigt bra dag!

Vecka 36Posted by Jenny Fri, September 10, 2010 21:54:25

I dag var den en sådan där toppen dag som man vill tänka på de där dagarna då inget blir som man tänker sig. Kanske om några månader då första tåget är inställt på grund av snö t ex...

Jag gick i och för sig upp kl 5.30 och åkte iväg precis när solen var på väg upp. Ingen trafik och tåget kom i tid. Träffade en gamla kompis på tåget och hade en mysig pratstund.

Kl 7.00 gympa pass. Jag vet att det är tidigt och man kanske inte ger 100%, men kanske 75%. Passet avslutas med en tyst lugn stund då man bara kan samla sig.

På väg till jobbet köpte jag en smarrig latte.

Till lunch kom maken in till stan så det blev en lunch tillsammans, och det är verkligen inte ofta vi får till en lunch själva utan söta barn...

Att det sedan var väldigt mycket att göra på jobbet gör liksom inget, för det är ju fredag och alla älskar väl fredag eftermiddagar?

Jag flexade ut lite tidigare och åkte hem. Därefter åkte vi till simhallen, hela familjen. Vi åkte vattenrutschkanor och busade.

Ett litet tillägg är att det är super super nice att gå omkring i en bikini och känna sig normal och att man passar in. Alltså att känna att ingen tittar och bedömer en för att man är stor. Det är jätte härligt!

Lite lagom mosig åt vi sedan middag på Max innan det bar hem.

Barnen sover självklart redan och jag och maken har hela kvällen för oss själva!

Vilken kalasdag!

Dessutom är det lördag imorgon och hela familjen ska äntligen få gå och se "Toy story 3".

Som inte dagen var bra nog så var det veckans vägning idag och nu väger jag 70 kg! Det var nämligen mitt viktmål när jag gick med i xtravaganza så det var verkligen en bonus. Jag gör inte så stor grej av det för jag har sagt från början att vikt är en siffra och att det är känslan av hur kläder sitter som varit viktig för mig. Men lite roligt var det att se siffran på vågen.

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag!

Ville bara svara på ett par kommentarer som jag fick igår:

Armine ditt tips om ZUMBA är precis något som jag tänkt. Jag ska hem och prova hos en kompis som har det och som är jätte nöjd. Dessutom har ett gym i stan ett ZUMBA pass som jag också ska prova. Jag får återkomma med hur det går, men du har så rätt. Det låter verkligen superkul!

Till dig Ida: Angående oljan du äter varje morgon på helfarten så måste jag säga att jag inte åt någon olja alls under min 15 veckors helfart. Det enda jag tog var omega3 kapslarna. Vad är det för olja och i vilket syfte äter du det under helfarten?

Nu får ni passa på att ha en underbar helg!

Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post192

RÖRELSEGLÄDJE!

Vecka 36Posted by Jenny Wed, September 08, 2010 22:21:17
Jag är faktiskt jätte avundsjuk på de som har möjlighet och tid att träna ofta. Det är verkligen så roligt och det är verkligen jätte skönt att få röra på kroppen och känna att man har muskler och att man faktiskt orkar!

Det är faktiskt ganska tydligt att man orkar mer nu. Både att man är lättare och att jag kanske byggt upp lite kondis gör att passet inte alls är lika jobbigt som det var i början.

Men är man heltidsarbetande, två barnsmamma och fru med ett nybyggt hus så är det svårt att hitta tiden till att lägga på träning för sig själv. Ibland känns det som man ska vara glad att man hinner gå på toaletten...

Så när jag tar mig lite egen tid och gör något som andra tar för givet så ger det mig så mycket Mental Näring och energi!

Idag skulle jag och min söta kompis gå och dansa. Det är ju aldrig roligt när en ledare är sjuk, men idag så var vår vikarie inte mindre än vår favoledare som vi körde dansen med på lunchen förra terminen.

Det är verkligen en fröjd och glädje att gå på detta pass! Vi dansar till olika stilar och vi får tjoa och chimma och musiken är blandad. Det är allt från country, till balkan musik och schlager. Det är mycket tjut och skratt och mitt i detta serveras man med uppmuntrande humoristiska inslag från vår favoledare som uppmuntrande och helrolig!

Lite jobbigt idag var att ventilationen lagt av så man skulle kunna säga att det blir riktigt varmt! Men inte ens det kunde döda glädjen av att få dansa detta pass!Så jag tror nog att dagens tips ska vara att om ni inte tycker det är kul att träna, att ni inte känner den Rörelseglädjen jag beskriver då vågar jag säga att ni gör fel sak.

Kanske ni borde prova på lite olika saker så att ni hittar rätt. Kanske ni upptäcker något helt oväntat?

Som sagt dans är underbart och det ger mig så mycket glädje och energi så jag är säker på att det är det som är min Rörelseglädje.

Nu ska jag bara hitta tiden...

Mutluyum!
Jenny

  • Comments(6)//www.xtravaganzajenny.se/#post191

Ett skepp kommer lastat med...

Vecka 36Posted by Jenny Tue, September 07, 2010 21:27:40
SOCKER!!!!

Som jag berättade om i söndags så hade jag ju ett par kalas i helgen. Då kan man ju lugnt säga att det alltid är de största utmaningarna. Det ska bullas upp med kakor, tårta, bullar och godis. En riktig orgie i socker helt enkelt.

Så här i efterhand så tycker jag inte att det är jätte svårt att motstå. Nu ska jag inte låta för duktig, för lite valde jag att äta, men en liten bit räcker och jag behöver liksom inte fortsätta. Jag kan stoppa mig själv. Det är något nytt för mig. Gamla Jenny hade definitivt ätit utan att tänka. En liten bullen här, ett par kokosbollar tills man inte har någon koll på hur mycket man faktiskt stoppar i sig. Och det är ju alltid mer än man tror. Skillnaden nu är att jag är medveten om allt jag äter. Hur mycket varje produkt jag äter representerar i kalorier och hur mycket jag behöver röra på mig för att göra av med det. Så mitt tankesätt är annorlunda. Då är det på något sätt lättare att välja att säga nej. Oj, behöver springa i 3 timmar för att äta det här. Då kanske det är lättast att låta bli...

Min shoppingvagn såg ju ut så här. Det är lite så att man skäms.Egentligen dumt att jag inte gör ett annat typ av kalas.

Man skulle ju kanske egentligen bjuda på frukt och produkter som inte är så onyttiga, men det är svårt och barnen skulle kanske inte tycka att det är skojigt kalas?

Man får nog göra det stegvis i sådana fall. Ta in ett par bra alternativ och blanda med de andra valen. Så när min son fyller 18 år så kanske hela kalaset är nyttigt. Hehhe, jag undrar om de vill ha fiskedam då också?

Hur ser era kalasvagnar ut? Tips på bra, nyttiga alternativ som barnen gillar?

Man vill ju på något sätt stoppa barnen innan de likt sin mamma fastnar i en sockerfälla. Fast ärligt så är jag inte så orolig för trots att jag uppenbarligen inte varit bäst på att sköta mig själv tidigare så har barnen faktiskt inte ätit socker mer än vid speciella tillfällen, som vid kalas och i form av lördagsgodis.

Så socker och barn är knivigt.

Så efter helgen är jag i alla fall glad att det blev måndag och att återgå till gröten, keson och mina nötter. Detta här var måndagens shoppingvagn:Nu tänkte jag gå och packa lite för imorgon blir det nog lite träning i form av dans! ÅÅåhhh, det ska bli så roligt!

Ha en bra kväll så hörs vi!
Jenny  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post190