Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Rapport om vikten efter 2 veckor i USA…

Vecka 33Posted by Jenny Sun, August 22, 2010 18:45:03

Nu är det verkligen höst i luften. Allas semestrar börjar ta slut och jobbet börjar ta fart igen.

Det är ju egentligen skönt, att få lite rutin på allt igen. Det känns ju framför allt bra på mat och rörelse delen av livet att komma tillbaka till rutiner.

Det tenderar ju att bli mer mat och mer Mental Näring under sommaren. Mest av allt denna sommar har jag bävat för hur det skulle gå med vikten när jag kom hem från USA. De flesta som åker dit går ju upp i vikt har jag lärt mig av erfarnhet…

Så jag hade satt upp ett par regler för mig själv vad som gällde under resan. Först och främst xtravaganza tallriken. Så att man inte tar för mycket mat, eftersom deras portioner nästan är dubbelt så stora som våra. Så i tanken åt jag en del, men lämnade mat på tallriken, eller tog med den hem som en doggybag.

Det andra är ju att ”maten” innehåller så mycket socker och fett så jag bestämde mig för att undvika allt friterat och all läsk. Det lyckades jag bra med, ingen läsk och en fritterad pilgrimsmussla, bara för att jag var tvungen att se hur det smakade…

Däremot så var vi gäster och bodde hos vänner och man har mer eller mindre begränsad möjlighet att göra alla val som man skulle göra hemma.

Dessutom så slank lite glass ned och annat.

Så ni kan ju lätt förstå den lilla ångesten jag hade om vad som hade hänt med vikten.

Min första tanke var att jag egentligen inte skulle väga mig när jag kom hem utan vänta 1 vecka, men så tänkte jag att det är något den gamla Jenny skulle göra.

Det var ju den sortens strutsbeetende som fick mig att gå upp så mycket i vikt från början.


Så det var bara att bita i det sura äpplet. Dessutom klev jag upp på vågen på kvällen efter middagen. Kan ni förstå min glädje när jag upptäckte att efter 4 veckors semester, där 2 av dessa var i USA så hade jag gått ned 1 kg!!! Är det verkligen möjligt?

Jag är så nöjd. Det känns som jag gör bra val när det kommer till mat. Dessutom så tror jag att jag har rört på mig extremt mycket. Varit ute och promenerat på stranden och förstås shoppat!

Så nu är jag redo inför nya utmaningar och hösten och glad att jag klarade mig igenom semestern utan att gå upp i vikt!

När jag hade mitt senaste möte innan semestern med min xtravaganza coach Lina hade jag som mål, just att inte gå upp i vikt under semestern. Det gick ju bra.

Dessutom satte jag upp ett nytt mål och det var att jag innan nyår ska komma i form! Bygga muskler och få bra kondition. Så hur jag ska nå det målet ska jag börja förbereda nu.

Dessutom så börjar nästa vecka mitt nästa steg i xtravaganza, nämligen Jämnvikten. Så varje onsdag ska jag träffa min nya gruppcoach Lisselott och min nya grupp. Här kommer de som redan gått ned i viket eller inte har så många kilon ingå. Kul att höra de andras historier!


Nu ska jag få lära mig att leva resten av livet med den viktminskningen jag gjort.

Nästa onsdag har jag mitt första möte och får återkomma med hur det går.

Nu ska jag ta det lite lugnt och försöka förbereda mig inför imorgon när det är vanlig arbetsvecka!

Ha det bra!
Jenny

  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post183

Är det möjligt att äta bra i USA?

Vecka 33Posted by Jenny Wed, August 18, 2010 17:31:33

Självklart är det möjligt, men de gör det inte lätt för sig.

Utbudet av light produkter finns det gott om, men det känns som man lurar sig själv. Man tar en light cola till sina pommes och tycker att man gjort ett bra val.

Men den störta boven är de enorma portionerna! Varje gång jag fick in en portion fick jag tänka efter hur mycket av den jag skulle äta så att det inte blev för mycket. Det finns ju möjlighet att ta med sig hem också och det gjorde jag i en doggy bag ett par gånger.

En annan mina att undvika är sockerboven. Det är så mycket socker i allt och vad är en amerikans frukost utan ett lass med socker?

Jag åt gröt de flesta mornar, men frågan är om det verkligen var en bra gröt? Säkerligen var det tillsatt socker i den, eftersom den verkligen inte smakade som min vanliga frukost gröt.

Min dotter älskade som jag tidigare berättade de amerikanska frosties bättre än de svenska. Kanske för att de gnistrade av socker när man hällde upp dem i en skål?

Bäst av allt gillade hon "Lucky charms" som även innehåller små färgglada socker boostade marschemmols. Tänka sig vad nyttigt...


Dessutom kan man inte gå 1 m utan att stöta på Donkin Dounuts. Det var dessutom det första dottern lärde sig där och dit hon helst av allt ville på besök till.


I det stora hela skötte jag mig bra. Det blev faktiskt ingen läsk alls. Det är ju som sagt det förlovade landet av coca cola, men jag drack inte en enda. Så ganska stolt är jag att jag inte brutit mina 8 månader som cola fri.

Inte heller några pommes blev det, eller något annat friterat för den delen. Vilket borde ge mig en guldmedalj för de har knappt några andra alternativ. Kokt potatis? Vad är det? Så det blev en del sallad istället.

Det blev även en glass från mitt favorik hak "Friendly's" och det var det värt. Mint chochlat chip, hmmmmm, så gott.Sedan blev det en hel del burgare utan dressing, sallad och en del av havets läckerheter.

Visst, sedan blev det även ett besök till choklad fontänen på bröllopet, men det var mest för att det var så roligt. Fast, så äckligt var det inte heller.


Nedan hittar ni lite bilder från resan och det som vi varit med om. Det var verkligen en super bra resa, men nästa gång ska hela familjen med...


Bröllopet var i Newport som ligger ungefär 2 timmar från Boston. Hotellet vi bodde på var underbart miljön runt omkring var verkligen vacker.Själva bröllopet var vackert och välkoordinerat.


Dotter somnade platt fall i mitt knä och missade den tidigare nämnda choklad fontänen...Efter bröllopet åkte vi vidare till en sommarstuga som ligger i Situate som också ligger i New England. Det var så vackert och alla dessa fyrer (heter det det i plural?)Det var i vattnet utanför som det riktiga dramat kring "Den perfekta stormen" om ni sett den filmen, utspelade sig...


En av de bästa dagarna var när vi åkte ut 2,5 timmar på Atlanten för att titta på valar. De är mäktiga och vackra djur. Dessutom såg vi flera stora grupper av delfiner som simmade runt valarna. Verkligen en helt underbar dag!
Tråkig nog såg jag ut så här på kvällen...Trots att jag smörjt in mig ett par gånger med Solskyddsfaktor 30...


Godaste maten, var när jag gjorde köttbullar med spagetti.Och när vi åt nyskördad majs! Det var så underbart gott!En annan rolig dag när vi åkte till en nöjespark och lekte, badade och åkte karuseller. Jag och dottern hittade lite roliga ringar som vi åkte runt, runt i...Priset för resans roligaste skylt gick till denna...Dessutom träffade jag mina barn, som nu inte är så små längre...Det är svårt att tänka sig att man bytt blöjor på "min" lilla pojke som bara var 11 månader när jag var där! Han blev ltie generad när vi pratade om blöjorna...


Dessutom blev det en hel del shopping!


I'm a size 6! När jag boddde här för 100 år sedan var jag en size 10, så det var lite roligt... Jag får återkomma med shopping info senare för nu blev det ett lite galet långt inlägg.


Ha det så bra, imorgon börjar vardagen med gröt och keso och jobb igen!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post182

ÄNTLIGEN HEMMA!

Vecka 33Posted by Jenny Tue, August 17, 2010 20:05:02
Det ligger verkligen något i borta bra, men hemma bäst.

Det var underbart att landa på Arlanda och mötas av mina två pojkar.

Nu har jag varit uppe i 29 timmar utan sömn och jag känner mig inte på topp.

Jag har nog druckit 8 koppar kaffe, vilket magen inte uppskattar.

Det ska bli skönt att komma igång med träning och bra mat igen.

Jag återkommer med en redovisning hur jag har skött mig i USA.

Är det ens möjligt att sköta sig där?

En god natt på er, det kommer jag utan tvekan att ha!
Jenny


  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post181