Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

SEMESTER!

Vecka 28Posted by Jenny Sun, July 18, 2010 11:31:56

Äntligen! Är det dags för ett par veckors härlig ledighet, som i och för sig kommer att innehålla en hel del husligt arbete, men ändå, sovmornar, tid med barnen, bada och möjligheten att ta ledig från alla måsten när man känner för det!

För att fira den ankommande semestern så gick jag och min kompis Annika ut på lunch. Vi ville äta kött, men gärna med en fräsch sallad och lite lite sås.



För det första så kunde man på restaurangen inte byta flottig potatis mot grönsallad utan att lägga till pengar. Däremot kunde vi få lite grillade rotfrukter istället.

Ja, det kändes bra. Sedan så ville vi båda ha lite sås, men nnnääääää det gick inte för om vi bytte till rotfrukter så kallades det minsann Fitnessmålet och då fick man ingen sås. Då fick man betala extra.

Killen som serverade oss kände precis som vi, att det fanns inget resonemang eller flexibilitet i detta och vis

kade att han skulle ge oss sås bredvid.

Så det fick vi. Jag åt dessutom kanske max 2 msk så det var ganska fitness inriktat ändå...

Så i fredags var det alltså sista dagen före semester och jag hade ganska mycket som man behöver avsluta. Dessutom hade jag med mig min dotter till jobbet med intentionen att min make skulle hämta henne innan lunch, men han kom inte ifrån så min söta dotter fick vara kvar hela dagen. Hon var en riktig kämpe och det märks att hon börjar bli stor för hon satt och rita och titta på film på DVD:n, och klagade faktiskt inte förens den sista halvtimmen. Jätte duktig!

På fredag kvällen blev det lite grilla med vänner som var på besök och efter middagen blev det mys framför en tänd brasa och lite kaffe och jordgubbar.


Det är så här man ska börja semestern!

Igår passade vi mammor och alla barn att åka i våra kombibilar och bada med barnen. Det var jätte mysigt och det är verkligen en bra badplats där man lätt kan se sina barn. Dessutom var det inte så mycket folk.


Självklart hade vi fika med, men själv drack jag vatten och åt en riskaka. Det gjorde mig inte så mycket. Men mitt gamla Jenny hade nog inte varit på badplatsen utan att fika bulle...


Dessutom hade jag bikini på stranden premiär! Jag kunde jag gå omkring i bikini utan att skämmas. Jag kände mig vanlig och normal och det var så skönt.

Killarna byggde altan medan vi glassade på badstranden. Rättvist? Nää, inte direkt, men jag klagar inte...


Vi hörs!

Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post171

Lifetime!

Vecka 28Posted by Jenny Thu, July 15, 2010 23:34:32

Nu har jag ju som sagt kommit i mål med min viktminskning, vilket gör att jag nu får gå över till en ny del programmet som heter Lifetime.


Helt enkelt nu ska jag jobba på hur det ska vara resten av livet.

Man träffas varannan vecka under hela hösten där man två gånger efter varandra behandlar samma ämne utifrån de 4 ledstjärnorna, God Energi, Mental Näring, Rörlseglädje och Mental Träning.


Jag fick en ny pärm med massor av nya spännande saker att lära sig och även en ny Mental Tränings skiva.



Tydligen kommer det att bli mer diskussionsforum än föreläsningar som det varit på 26 veckors programmet. Nu får man verkligen prata om vad man går igenom och utifrån de olika ämnen man ska prata om. Dessutom hamnar jag i samma grupp som min kompis Anette och det tycker jag är kul!

Så den 18 augusti kommer jag ha mitt första möte med nya gruppen. Det är två dagar efter jag kommit hem från USA. Hmmm, då kan man behöva bli lite laddad...

Jag hade ju som sagt mitt personliga möte med Lina min coach för att utvärdera min resa, men främst sätta upp nya mål. Mitt första mål var att jag under semestern inte ska gå upp i vikt. Med tanke på att det säkert kommer att bli lite grilla och en del sammankomster och dessutom ska jag och min dotter till USA. Det är ju kanske inte känns som det nyttigaste landet i världen...

Så det är ett svårt mål, men jag känner mig motiverad och har sagt; Ingen pommes och ingen läsk så ska det nog gå bra.

Mitt andra mål var att komma i form. Jag känner mig ganska slapp och inte så fit. Det är inte så att det hänger skin. För det är många som frågar, om jag fått massor av löst skinn av att gå ned i vikt.

Nej, så är det inte, utan det bara saknas definition och muskler. Så det vill jag ha. Jag har satt upp nyår som nytt mål.

Så jag kanske ska döpa om bloggen till "I form till Nyår"? hehhe

Utmaningen för mig (Jag fick nämligen skäll av Lina eftersom jag sa att det är svårt att hitta tid att träna och jag borde i stället säga; utmaningen för att det inte redan då låter negativt. )Utmaningen för mig är att hitta tid och en plats att komma i form på.

Jag är motiverad och det känns som det enda rätta steget just nu.

Jag får återkomma med min fitnessplan efter semestern...

Föresten nu kom jag på att Maria frågade något på kommentarer under mitt senaste inlägg som jag ville svara på.

" Läste att du hade problem med gallsten. Bara en liten undran, fick du problemet när du började äta igen efter helfarten? Jag har aldrig haft problem med gallan innan men när jag gick ner å sen började äta fick jag problem med gallan. Så nu gäller det att man tänker extra på vad man stoppar i sig."

Som svar för min del så hade jag stora problem med gallan och för 2 år sedan var jag så sjuk att jag inte ens kunde dricka vatten utan att få ett anfall. Jag fick därför operera bort gallan och hade en del känningar efter dig. Det som händer är ju att man inte har en galla som hjälper en att bryta ned fettet. Så åt jag fett så fick jag ont.

Alltså även efter operationen har jag haft lite ont, men jag behöver inte äta medicin.

Sedan började jag på helfart och jag kände av gallan lite, men inte alls som innan. Jag hade en tendens att bli väldigt illamående i samband med att jag fick ont. Illamåendet försvann helt under helfarten.

Efter helfarten när jag började att äta och gick på upptrappningen var jag galet försiktig. Mest för att jag också har IBS och mina tarmar kan freaka ut.

Första 2 veckorna så hade jag lite känningar i gallan området, men inte ont eller illamående. Därefter är alla känningar borta! Det är faktiskt jätte skönt, så jag har inte upplevt samma sak som dig.

Jag var väldigt försiktig med upptrappningen och jag äter lite fett nu så jag vet inte om det påverkade att jag mår så bra och inte känner av min galla.

Jag håller tummarna att det blir bättre snart, men om du är orolig och har ont så gå till en doktor så att du vet. Det kanske inte är gallan du har ont i?

Nej, nu ska jag gå och lägga mig för i morgon ska jag jobba min sista dag före semestern!

YYYYYIIIPPPIIIIIII!!!!!

God natt!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post170