Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Me like London, I do

Vecka 27Posted by Jenny Sun, July 11, 2010 20:56:49

När det är varmt och halva familjen har semester, eller i alla fall alla utom jag så tycks dagarna gå ihop.

Det är inga problem att få Mental Näring för det är det verkligen gott om i sommar tid. Alla stunder som man upplever, kvällsdopp, promenader i solen och tid med familjen. Minnen som man behöver lagra för den där vinterdagen i februari när det var mörkt och kallt och 32 minus och alla tåg var inställda, känns faktiskt ganska avlägsen.

Så visst hade det varit bra om man kunde förvara Mental näring, men lite är nog det färskvara. Något som man behöver varje dag för att känna sig glad och välmående.

Nackdelen med denna underbara tid är att mycket kretsar kring grilla och träffas och då naturligt att ett glas vin hör till. En riktigt utmaning att vara delaktig, men inte falla in i gamla vanor. Helt enkelt fundera på vilka val man gör och sedan inte vika från dem.

Något som är svårare är som i tisdags när jag åkte på resa med jobbet till London. Jag ska inte gnälla för vi landade tidigt på kvällen så vi hann till och med gå ut och äta en trevlig middag på en Italienskt hak. Visst, man hade ju kunnat välja en annan typ av restaurang, men efter att ha ätit en knappt nämnbar lunch och en halv bar innan flygresan så var jag ganska hungrig när vi kom fram och restaurangen såg så fin ut.

Så så blev det. Italienskt! Det var förstås helt underbart! Det blev en anti pasti tallrik till förrätt med mozzarella, och olika skinkor, huvudrätten färskpasta med gorgonzola sås, självklart blev det ett glas rött vin. På maten blev det en cappuccino, men faktiskt ingen av de gudomliga efterrätterna som försökte övertala mig på Italienska. Jag kände att jag hade gått över kaloribudgeten för dagen och i ärlighetens namn så hade det varit okynnesätande för jag var riktigt mätt.På vägen tillbaka till hotellet var jag tvungen att prova en Engelsk telefonkiosk för att man sett så många på TV och film. Den kändes bra.

Som jag lovade mig själv så hade jag inte dåligt samvete och det var absolut värt att njuta av mitt val. Dessvärre mår jag ju så bra i min mage nu för tiden. Jag har ju nästan aldrig ont i gallan och magen är relativt under kontroll. Men när man gör saker som detta och bjuder tarmarna på en fet måltid då slår det slint! Eftersom jag har IBS så måste jag vara försiktig med kosten och det går jätte bra, men avsteg som detta tycker magen inte om. Så jag fick förstås skylla mig själv, men nästa gång ska jag vara ännu mer försiktig. Så tyvärr gick en del av natten åt att vara dålig. Kanske jag har lärt mig en värdefull läxa?

Däremot är det ju ganska nice att bo på hotel. Som tvåbarnsmamma så är ju en natt sömn värt ganska mycket. Hotellet kanske såg ut som ett sjukhus, men det var fint.Dessutom är det lite gulligt att det absolut måste finnas te på rummet. Det var faktiskt lite mysigt med lite te på morgonen.

Det som ni inte kommer att se en bild på är den Engelska frukosten. Det fanns ju inte så många fräsha alternativ utan denna dag valde jag att äta en traditionell English breakfast. På tallriken hittar ni bacon, korv, ägg, bönor och champinjoner. Tallriken skiljer sig lite mot den frukosten jag åt på helfarten... Ärligt så hade jag hellre ätit min gröt, men ni fanns detta och det var min första Engelska frukost så ibland får man prova. Nästa gång så kanske jag tar med egen gröt.

Under onsdagen så var det möte hela dagen. Självklart blir det en del kaffe och det bjöds bara halvroliga Engelska bakverk. Sedan blev det lunch och vad bjuds man på i England då? Ju jätte fina mackor och chips och till det läsk. Lyckligtvis fanns det även sallad och sushi och vatten så jag klarade mig så bra så.

Hittade i alla fall en mössa på mötet som var i min smak och helt underbar!


Roligt däremot var att vi hade en lite paus och vi hann med en liten liten stunds shopping. Jag gick in på en av mina favoaffärer, nämligen GAP. De är helt galet dyra i Sverige om de ens finns kvar, och de är inte så billiga i andra länder heller, men nu var det sommar rea. Jag kände när jag var där inne att det var värt 15 veckors helfart att bara gå in och plocka på sig det man ville och kunde prova deras vanliga jeans. Snyggt satt dem också, och billiga var dem.

Så två par jeans för 320 kr tycker jag kändes fantastiskt.

Sedan fick jag inte shoppa mer för snart är det semester och då vill man ha lite extra.

I det stora hela en mycket bra resa till London. Eftersom detta dessutom är min första resa dit så måste jag säga att det var fint och kändes mysigt så det blir nog en tur dit igen, fast mer privat.

Som sagt dagarna går i ett i ett. Denna helg har vi även jobbat på ett bröllop, hunnit med lite tid med mina föräldrar och till och med hunnit med att gå på bio och se SKREK. Vad gör man inte för att slippa undan 32 gradig värme?

Så just nu tycker jag livet är ganska bra. Mindre kul är det att nästan alla man känner har semester, men jag har 1 vecka kvar så imorgon bitti blir det uppgång vid 5.00 för en morgon promenad och sedan bär det av till jobbet med ett tidigt tåg.

Imorgon har jag även möte med min coach Lina på xtravaganza. Vi ska prata om min framtid när jag nu ska över till Lifetime! Skojsigt!

Vi hörs!

Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post169

Vågen , min bästa vän eller en fiende?

Vecka 27Posted by Jenny Mon, July 05, 2010 22:41:05

Eftersom jag inte äger en våg så får jag ibland lite panik då jag inte vet om jag sköter mig eller inte.

Eller jag tycker ju att jag sköter mig, men det behöver ju inte betyda att man gör rätt egentligen.

Som sagt det har varit ett par helger så jag känner att jag kanske ätit lite onyttigare än jag borde. Alla kommer väl ihåg matfesten till midsommar...Inte för att jag haft något dåligt samvete, men idag kände jag att jag inte hade kontroll.

Det var ändå 4 veckor sedan jag vägde mig och jag är nöjd att jag inte står på vågen varje dag. För det handlar inte om att fokusera på en vikt.

Men som sagt idag kände jag behöver mäta och väga mig för att se att jag ligger rätt och att det inte smyger iväg.

Alltså, det går fortfarande bra! Jag är så nöjd att det fungerar för mig och att jag har hittat en balans.

Sedan förra vägningen har jag gått ned 2,2 kg till. Nu väger jag 72,8 kg. Alltså har jag totalt gått ned 28,3 kg. Jag satte ju 30 kg som viktmål och nu närmar det sig verkligen.


Helt galet att det går så bra. Jag äter bra i lagom mängd och rör på mig så fort det ges tillfälle.

Även mina cm har stabiliserats och det ser fint ut.

Här kommer mina tabeller från idag:Så jag är så nöjd för jag känner att som jag lever nu är inte svårt. Det känns som jag gör bra val och inte känner att jag gör en uppoffring. Hela vitsen med att jag valde xtravaganza var just det här. Jag gör andra val och det känns naturligt och inte jobbigt.

Även sådant som inte syns på vågen, som mental styrka och förmågan att lättare hantera stress känner jag att jag blivit mycket bättre på. Det är förstås mycket svårare att mäta i siffror.

Men förut så åt jag ofta när jag kände mig stressad. Det gör jag inte nu.

Nu är jag i och för sig lite stressad. I morgon ska jag flyga till London med jobbet och gå på en kreativ workshop. Förstås mycket roligt, men jag hatar verkligen att flyga och är säker på att jag ska dö varje gång.

Så i vanliga fall hade jag nog druckit cola och choklad tills jag mådde illa ikväll. Jag är fortfarande nervös, men jag känner inte ett behov att äta något.

OM den känslan kommer över mig imorgon har jag packat i ett par bars...

Så ha det så bra!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post168

Dagens lunchtips

Vecka 27Posted by Jenny Mon, July 05, 2010 12:36:47
God lunch!

Jag är ganska dålig på att ta med matlåda just nu, men jag tycker att det är lite dyrt att äta ute, samt att man inte alltid får så bra nyttiga alternativ.

Så då har jag kommit på en lösning. Jag köper thaimat som är full med grönsaker, nötter och kyckling. Som idag. Se den fantastiska bilden.Sedan köper jag grönsaker tomat och gurka, blev det idag.

Sedan delar jag upp min thaimat , som kostar 75:- för en låda, i två delar.

Tada, då har man en bra, nyttig och billig lunch i två dagar! Så dessutom tjänar jag tid imorgon då jag inte behöver gå ut på lunchen. Så hurra, snabbt blev det också.

Det var dagens lunch tips!

Ps. Rekommenderar att ni inte gör som mig och äter den framför datorn...

Ha det bra!
Jenny


  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post167