Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

RÖRELSEGLÄDJE!

Vecka 26Posted by Jenny Fri, July 02, 2010 21:26:25

Det finns en miljon olika saker man göra för att röra på sig, utanmaningen kan vara att hitta glädjen i det man tränar.

Personligen tycker jag simma är tråkigt, men förstås jätte bra. För min del är det lite för tyst och långsamt. Det känns som man inte får upp pulsen eller förbränner något.

Jogga är inte heller en favorit, även om det verkligen får upp pulsen. Kanske mest för att jag inte är så bra på det och oroar mig för mina knän hela tiden och så händer det inte så mycket.

Vitsen med att hitta något man tycker är roligt är ju självklart att det ökar motivationen och gör att man längtar efter det och verkligen känner glädjen när man gör det.

Så det är viktigt att hitta rörelseglädjen.

För mig finns glädjen i dans och i Step up. Det är så roligt, ger bra puls, förbränning och dessutom får man oftast lyssna på bra musik som spelas högt. Så man verkligen kan försvinna bort från tankarna och bara tänka på att ge kroppen styrka och mer energi.

Förra veckan införskaffade vi en studsmatta till barnen, men det är klart mamma ska hoppa lite. Det är såååååå galet roligt! Det är verkligen Rörelseglädje på hög nivå. Man känner sig som ett litet barn som är på tivoli.


Dessutom får jag till och med träningsverk i benen så bra måste det ju vara också. Som bonus på det brukar jag vara ganska andfådd när jag hoppat ett tag.

Alltså, för mig är det ytterst viktigt att man tycker att det man tränar är roligt och hoppas studsmatta fyller alla kriterier för riktig glädje.

Så om ni inte provat barnens studsmatta så föreslår jag att ni prover ikväll när de gott och lagt sig...


Ha det så kul!

God kväll!
Jenny

  • Comments(4)//www.xtravaganzajenny.se/#post166

Den var faktiskt underbar!

Vecka 26Posted by Jenny Wed, June 30, 2010 21:25:43

Under mina 15 veckor på helfart gick jag varje morgon förbi Nordic Light Hotel och såg genom fönstret deras digna frukostbord. Jag sa till mig själv varje gång den lockande lilla muffinen pratade med mig, att en dag så ska jag få äta en sådan frukost igen.

Idag kom den dagen. Efter 6 månader fick jag och min kompis Anette glädjen att få avnjuta frukostbuffen. Eller vänta, det var inte så att vi fick. Det kostade skjortan och inget man man göra varje dag. Men en onsdag sista juni tycker jag var en perfekt dag.Det var inte bara vackert, utan också mycket gott! Däremot så konstaterade jag att jag gör bra val även när det är fritt att välja vad som helst. Jag valde t ex mörkt bröd, frukt, fil och ägg. Jag undvek alla röror och bacon och korvar. Allt som var fett.

Däremot så tog jag en liten muffin. För den hade väntat så länge på att bli uppäten av mig så det var jag bara tvungen till. Vet ni, den var faktiskt lika god som den såg ut.Ville bara berätta den här fantastiska historien!

Nu blir det lite movie night innan det är dags för att sova och möta en ny dag.

Imorgon ska jag nog gå upp tidigt och ta en morgon promenad. Heja, heja!

God kväll!

Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post165

Är det verkligen nödvändigt?

Vecka 26Posted by Jenny Mon, June 28, 2010 20:08:42

Egentligen är midsommar helt galet.


Det är ju underbart och traditionellt och mysigt att träffa vänner och familj, men så mycket mat som man äter är egentligen galet. Jag tror inte heller att våra Midsommar var något ovanligt.

Så här gjorde vi:

12.00 Picknick lunch

15.00 Fika med chokladrutor

17.07 Sillbord med västerbottenpaj och färskpotatis

20.00 Grillad oxfile, färsk potatis och olika onyttiga såser

22.00 Cheesecake, vispgrädde och jordgubbar.


Jag vill förresten tillägga att maten på bilden inte är min. Jag hade ingen sås på min tallrik, samt att jag inte åt något bröd alls. Bara så att jag inte får något skäll.

Är det någon som känner igen sig?

Som det inte var nog så finns det ju en strid ström av chips, nötter, godis och läsk.

Det vore kanske inte traditionsenligt att vara hungrig på midsommar...

Visst så får man in lite Rörelseglädje runt midsommarstången, men det kan ju vem som helst se att man nog får i sig mer än man gör av med.


Det är verkligen ett kollektivt frosseri där ingen säger "snälla sluta, ska vi äta så här mycket?". Man bara kör på för det är ju gott och trevligt. Det är ju trots allt socialt att äta och det är så lätt att dras med vare sig man är hungrig eller inte.

Så här i efterhand så kanske det hade varit skönt att köra helfart och veta att man ska säga nej till allt.

Jag gjorde i alla fall mitt bästa att kryssa mellan de feta valen, men dagar som denna är det svårt att stå emot grupptrycket och allt som kommer fram på bordet. Jag åt i alla fall inget choklad, godis, chips eller läsk. Jag fokuserade på sallad till middagen och inte ta för mycket fet sill från de goda skålarna. Lite potatis blev det, men den är ju kokt så det kan man väl få.

Nu är jag tacksam att frosserifesten är över och hoppas slippa sådana kollektiva sammandrabbningar före den 24 december. Är det så här 2 ggr per år kan man kanske stå ut.

Så nu vill jag inte gnälla längre för midsommar bjöd på mycket Mental Näring och en del Rörelseglädje i form av olika tävlingar.

Det är faktiskt ganska kul att se vuxna människor leka. Det görs alldeles för sällan och kanske man borde tänka på att göra det oftare. Det ger så mycket energi och glädje att se vuxna kasta stövlar och flytta apelsiner mellan hakor.Hoppas ni hade en underbar midsommar, och vet ni, nu är sommaren här!

God kväll!

Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post164