Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Usch, och bildbevis finns det!

Vecka 23Posted by Jenny Sun, June 13, 2010 20:01:26

Jag vet faktiskt inte vad det har varit med mig de senaste dagarna, men jag är galet hungrig och sugen på onyttiga saker. Jag har nog aldrig fått kämpa så hårt som jag gjort nu.

Dessutom har jag ätit lite av dessa onyttiga saker. Det hela började på min sons avslutning på dagis då det var grillkväll med fika. Själva hamburgaren gick väl ann, men sedan fanns det choklad muffin och jag valde att ta en. De var bara så att det kändes bra då, men det är kanske inte en ursäkt.

I fredags hade dotterns skolavslutning och vem kan säga nej till lite glass på en avslutning?

Så här har ni beviset! Jag äter glass.


Dessutom slutade inte frossandet där. På kvällen var det grillmiddag med vänner och jag gjorde mitt yttersta att välja bra saker. Jag hade till och med gjort en sås med lätt cream fraishe och lite feta. Men det blev lite kött, grillad ost och en bakad potatis.

Sedan blev det lördag och då var det sommar tårta med jordgubbar och choklad. En liten bit blev det allt.


Det hela slutade inte bättre idag då jag åt ungsbakad falukorv till middag. I och för sig med mycket grönsaker och fullkorns spagetti.

Så där har ni, en alldeles hemsk helg! Fast jag har ju lovat mig själv att jag inte ska bli arg och besviken på mig själv. Jag har ju valt detta själv, men ändå. Nu när man tittar på det så blir man lite irriterad. Det är ju så onödigt.

Men, jag har faktiskt gjort en hel del bra val också. Frukosten var god och bra som ni ser. Den ser inte så rolig ut på bild, men en tomat landade på dem sedan och gjorde smörgåsarna lite roligare.


Och om man kollar på det onyttiga jag ätit så är det ju inte så mycket som jag ätit tiigare. Åt jag tårta då så tog jag säkerligen om minst en gång. Nu känns det fortfarande som man kan ta en bit tårta och sedan vara nöjd.

Dessutom är det så att det ger ju ingenting att ha ångest för det man har ätit. Jag kan istället nu välja att sköta mig i veckan och jobba lite mer på Rörelseglädje denna vecka. Så det får det bli för min del.

Däremot undrade jag varför jag var så hemsk denna helg. Så otroligt sugen och hungrig. Sedan kom jag på det. Det är dags för den veckan i månaden och det är inte bara så att jag skojar, men det är verkligen som någon tar över och bara vill att jag stoppar i mig saker. Jag hatar att inte ha kontrollen. Undra om jag denna veckan varje månad obligatoriskt ska lyssna på Mentala Träningen? Det skulle kanske kunna hjälpa mig.

Som sagt kommande vecka ska bli bättre. Vi får se hur det går på onsdag för då har vi sommarfest med jobbet...

Det tristaste med det är att jag missar min xtravaganzaträff för den ligger samma kväll. Nu hade det varit bra att ha en träff och känna sig lite peppad.

Ha det så bra och hoppas ni kämpar på bland alla festligheter och onyttigheter som erbjuds!

God kväll!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post158

Hej då vigselringen!

Vecka 23Posted by Jenny Wed, June 09, 2010 20:13:22

Usch, det är jätte konstigt och vemodigt med nu har jag sagt farväl till min vigselring i den form som den har idag. Som ni ser saknas det lite grejer...


När jag fyllde 35 fick jag i present att jag skulle få en ny vigselring av min make, för att den gamla är sönder. Den gick sönder 8 veckor efter bröllopet. När den sedan äntligen var lagad så var jag gravid och gick upp 40 kg och då var den för liten. Någon gång förra sommaren kände jag att jag ville ge upp. Jag ska tydligen vara tjock resten av livet och skulle då ta ut ringen ett par storlekar. Då gick den sönder igen. Nu har jag ju i och för sig gott ned så hade jag bara låtit ringen vara i fred så hade jag kunnat ha den på mig. Dessvärre så hade den nog gått sönder igen eftersom jag valt den sämsta fattningen. Men fin var den!

Det känns ju inte riktigt bra att bara köpa en ny heller. Jag ville ju att det skulle vara något som var med på vår bröllopsdag . Så nu ska jag göra om min ring hos en guldsmed istället och det känns jätte bra.

Det svåra var ju att veta vad man ska ha. Guldsmeden plockade fram en fin ring för att vi skulle kolla på fattningen av stenarna. Hör och häpna! Ringen kostade 89 000 kr. Så den beställde jag...

Nääääää, nu skojar jag friskt. Det är ju i och för sig så att jag förtjänar den, men någonstans måste man dra en gräns...

I alla fall så vill jag bara ha en enkel ganska smal ring med lite diamanter. Inget fancy, utan enkelt och smakfullt.

Så då gör han ringen av min gamla ring och använder stenarna från den till den nya ringen. Plus några stenar till för det var jag värd.


Det blev en del pengar ändå, men då sa smeden något smart. Har du inget guld som ligger hemma? Jo, det har väl de flesta, men man kanske inte tänker på att det är värt något.

Jag samlade ihop lite grejer som jag inte använt på flera år och som jag lite otrevligt inte ens kommer ihåg vem jag fick det av.

Så allt det där skräpet som bara tagit plats i lådan var värt något, och inte så lite heller. Jiiipppiii!

Så i slutändan kommer min ring inte kosta mer än 1000 kr. Så nu tror jag att min man är ganska nöjd, som lovar mig en ring och kommer undan relativt billigt för en vigselring!

Nu lämnar vi de materiella sakerna och hoppas över till det som verkligen betyder något. Jag håller just på att läsa en bok. Paret i boken skulle nämna de 10 lyckligaste kvällarna i sitt liv. Självklart var alla kvällar för dem med varandra, men det fick mig att tänka.

Det är ganska bra Mental Träning att skriva lister på olika saker. Jag vet att jag under helfarten i omgångar skulle skriva 3 saker varje dag som gjorde mig glad. Det gjorde att man övade på att upptäcka stunder i vardagen då man var glad och verkligen njuta av vanliga stunder och inte stressa igenom livet. Jag använder detta faktiskt fortfarandet.

Så då tänkte jag att jag skulle stapla upp de 10 bästa stunderna i mitt liv för att se vad man får ihop.

Här kommer min lista utan inbördes ordning.

1. När min dotter föddes

2. När min son föddes

3. Min bröllopsdag

4. Kvällen jag träffade min man

5. Första kvällen i nya huset

6. När jag tog mitt körkort

7. Dagen jag åkte som au pair till USA

8. När jag fick mitt första jobb utan hjälp av kontakter.

9. När jag fick veta att jag väntade barn.

10. Att jag hann säga farväl till min mormor innan hon dog.

De flesta sakerna är ju starkt förknippade med speciella saker eller händelser som man klarat av eller uppnått. Stora saker. Det är ju inte de där vardagsstunderna som när jag var ute och promenerade häromdagen och det var då jag upptäckte sommaren. De stunderna är också viktiga, men de är de man måste uppmärksamma varje dag så att man tränar på att tänka mer positivt.

Hur ser det ut för dig? Är det ungefär samma inriktning? Har alla ungefär samma?

För att sedan inte glömma bort lyckan i vardagen så kommer här mina 3 bästa stunder idag:

1. Morgonmys i sängen med hela familjen

2. Latte och en bok på tåget

3. Min sons glädje när jag hämtade honom på dagis.

Så, det ser ut som jag haft en bra dag. Hoppas ni också har det.

God kväll!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post157

Lyxen att vara sig själv

Vecka 23Posted by Jenny Mon, June 07, 2010 20:50:36

Helgen var förstås helt underbar. Man kan verkligen inte klaga på vädret för det var ju över alla förväntningar.

Den började dessutom så trevligt genom att vi på fredag lunch gick ut och satte oss i parken. Jag beslöt mig för att jag var värd lite lyx och valde en 8 bitars sushi, något som jag inte ätit sedan december. Så nästan 6 månader utan Sushi! Det måste vara ett rekord. Det var underbart gott och jag blev mätt av 8 bitar, något som aldrig någonsin inträffat tidigare.


Jag bestämde mig för att jag ska tillåta mig åtminstone 1 sushi i månaden.

Helgen inleddes sedan med lite sedvanligt tågkaos så jag han precis komma hem för att sedan åka iväg på tjejkväll. Mycket trevligt och en av de viktigaste ledstjärnorna Mental Näring fylldes på under kvällen. Det är så roligt att få vara sig själv med andra vuxna och få fnissa lite. Fnissa är verkligen befriande och att det borde vara lag på lite fniss varje dag.

Det blev ett par glas vin också och för mig som nästan aldrig dricker längre så var det mer än väl, men det kanske bidrog lite extra till fnisset.

Lördagen hade vi tänkte städa och göra husliga projekt, men det blev en familjedag på stan istället. Ganska oplanerat, men välbehövligt det med. Ibland känns det som man måste få släppa alla måsten och vara lite spontan.

Lunchen åt vi på MAX. De har verkligen bra alternativ där. Jag tog en kyckligburgare som knappt innehåller någon dressing och till det en god bönsallad. Dessutom har de en hoppborg så barnen är både mutade och underhållna. Så hela familjen gick nog därifrån nöjda.


På kvällen var vi bjuda på middag hos vänner som har äldre barn. Det är alltid lite svårt, eftersom vi har snabba aktiva barn så vet man att om man tar med dem till någon som inte är rustade för småbarn så kommer man antigen få höra "När ska vi åka hem?" 1000 gånger eller försöka parera och stoppa diverse förödelser innan mina söta barn har sönder ett fint hem.

Då kom jag på den briljanta idén att byta bort barnen med ett par andra kompisar. De tar våra barn denna kväll och vi tar deras en annan kväll. Det var i alla fall mycket lyckat för oss. Det är sällan som jag och min man kan gå på en parmiddag själva. Så det är verkligen en lyx att få vara vuxna med varandra och inte bli avbruten i sina tankar och fanatiskt ha en vuxen diskussion som inte avbryts av te x någon annans toalettbesök.

Dessutom kunde man ju verkligen njuta av det fantastiska maten. Det blev lite ribs till förrätt, oxfilé till huvudrätt och en härlig fruktsallad till efterrätt.Dessutom sken solen så härligt att man kunde sitta och njuta lite.


Sedan var det redan söndag och även då fick jag lite tid för mig själv. Om än bara att handla mat själv så är det så mycket mer fokuserat och man glömmer inte hälften som jag alltid gör.

Vad jag vill komma fram till med detta långa inlägg, om all den tid jag faktiskt fick för mig själv i helgen, är att jag hoppas att ni ibland unnar er tid att vara med vänner, tid att vara med er partner och tid att bara vara sig själv. Att ni tillåter er att vara lite ego för det gör i alla fall jag för sällan.

För det är Mental Näring på hög nivå.

Jag skulle vilja göra en liknelse, med risk att det blir lite flummigt. Det finns ett spel som heter SIMS. Spelet går ut på att ta hand om figurer som man själv byggt ihop i datorn.

Figurerna måste äta, dricka, sova och göra glada saker för att deras livsnivå ska vara på grönt. Varje gång det är något de inte får, som mat eller sömn, eller Mental Näring så slår deras barometer ned på först gult för att sedan slå i rött. Har man otur kan man med neglekt ta död på sina små gubbar.

Den barometern brukar jag använda på mig själv ibland för att känna av hur jag mår.

Innan jag började med xtravagana skulle jag säga att jag låg på rött mest hela tiden, men ett par inslag av tillfälligt grönt. Så jag mådde inte så bra.

Nu skulle jag säga att jag ligger mest på grönt med få inslag av gult. Det är så stor skillnad på den livskvalitet man kan ha och det är ju egentligen konstigt att jag inte gjorde något innan, men jag är glad att jag en dag bestämde mig för att nu får det vara slut på rött.

Det blev en ganska lång liknelse, men det jag vill säga är att man måste ta tag i alla delarna i livet för att hålla sig på grönt. Man kan inte bara välja en del. Så lika vikigt som det är att äta bra mat för kroppen, lika vikigt är det Mentala Näringen för att man ska må bra.

Så dagen motto till er alla är STAY GREEN!

Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post156