Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Ett riktigt brudpar och VG i högklackat

Vecka 21Posted by Jenny Sun, May 30, 2010 21:44:54

Ibland kan jag vara orolig inför saker som jag normalt inte gör. Jag är nämligen i vissa avseenden verkligen en tjej. När hela familjen ska åka långt så är det alltid min make som kör. Varför det är så vet jag inte, det blir bara så automatiskt. Vi brukar inte alls prata om det ens. Ibland brukar jag lite halvhjärtat säga att vi kan turas om, men sedan hoppas jag att han glömmer mitt förslag.

Men denna helg skulle jag ju köra själv med min dotter så det var bara att bita ihop. Därför blir jag så stolt över mig själv när jag gör utflykter som kan kännas lite jobbiga att genomföra själv. Även om det är tråkigt så går det ju bra.

Jag tror att saker som detta, även om det är prestationsbaserat skapar bättre självkänsla. Att man vågar kliva utanför sin trygghetszon och göra något man först tycker känns jobbigt. Jag tror att det är bra att utmana sig själv. Utmanar ni er i svåra saker?

Vi kom i alla fall till hotellet ett par timmar innan vigseln och min dotter var eld och lågor över det fantastisk hotellrum vi fått( det var ett helt vanligt rum, men det var hennes första gång på Hotel...) Hon var så imponerad av att det fanns en kyl på rummet och till och med vattenkranen var jätte kul! Hon frågade om vi inte kunde flytta dit... Så annorlunda allt ser ut i ett barns ögon.

Vi gjorde oss i ordning och jag tycker att min klänning var så fin. Dessutom hade jag kladdat på mig lite brun utan sol för jag kände att min bleka hy smälte ihop med klänningen och det blev faktiskt ganska bra. Så här ser den ut, obs skorna var på...Vigseln var jätte fin och det är något med vackra gamla kyrkor och kärlek som får en lite tårögd.

Här är det fina riktiga brudparet!
Efter vigseln bar det av till festlokalen där det blev en fantasiskt buffé av mat. De hade gjort så fint i lokalen och dukat så vackert. Det är så härligt när man lägger ned tid på dukningen.


Jag hade hållit igen lite under dagen, men förstås ätit lite av en bar innan middagen så jag inte skulle äta mer än jag klarade.

Jag tyckte jag skötte mig fint, det blev bara ramlösa och vatten, eftersom jag körde och jag hellre ville ta grönmögelost istället för läsk. Jag tog inte om, förutom osten då. Annars så blev det lite kött och lax. Lite potatisgratäng, men jag vet att jag blir lite dålig av det. Både fett mjölk och potatis. Kan det bli jobbigare för magen. Sallad förstås och en god räk och skagen paj.


Därefter blev det chokladcheescake och även det tog jag en liten bit av.

Sedan blev det värre för då kom ju bröllopstårtan. Den är man ju tvungen att äta av för annars blir det ett olyckligt äktenskap...

Nä, men i efterhand hade jag nog hellre bara tagit av tårtan och inte cheesecaken, men när den kom trodde jag inte att det skulle bli tårta också.

Mätt var jag i alla fall.

Dessutom så hade jag ju på mig mina fina höga skor! Jag måste ge mig själv beröm för att behålla dem på. De var på från klockan 14.30 till 23.10! Det måste ju bli VG i högklackat!

Det gick hur bra som helst, men jag hade party feet inlägg och det var nog räddningen. Men när man har på sig något som sticker ut så mycket som skorna gör så vill man helst inte hamna i blickfånget. Men det är klart man gör.

Vid ett tillfälle under middagen så ställer sig en tjej upp och säger att hon fått ett paket. Hon läser hög och säger att hon ska ge det till den som är mest högljudd på festen när hon tagit av pappret finns en annan lapp till att ge det till den som tål minst att dricka osv. Sedan kommer lappen där det står ge till den som har högst klackar på festen. Usch, jag bara hoppades att ingen märkt dem, men det var där jag hade fel. Så lite lätt generad fick jag paketet!

Inte så kul för mig, men det var en rolig lek!

Det blev en tidigt kväll då jag skulle köra idag. Däremot så var det lite ångest när jag kommer till hotellet och det inte finns några parkeringsplatser och jag får köra runt i 20 minuter för att hitta en plats som var nära nog att bära in min sovande dotter.

Söndagen bjöd på en härlig hotell frukost och min dotter tyckte igen att det var så lyxigt att bo på Hotel. Det kan jag ju hålla med om.

Sedan åkte vi hem till några vänner och tittade på deras söta bebis Tim innan vi bar kosan av hem.

Det som är jobbigt med att åka/ köra bil är att man gärna vill äta något. Gärna onyttigt då det är sååååååå tråkigt i bilen. För min del blev det nätter, päronbubbel och lite bars och massor av dansmusik för att pigga upp det hela. Dessutom hittade jag ett gammalt band med Hassan som jag satt och fnissade åt i min ensamhet när dottern igen sov i baksätet.

När jag kom hem var det dags att åka på kak och tårtbuffén.

Kommer ni ihåg att jag lovade att bara ta en omgång och inte känna buffépressen. Jag klarade det. Jag tog en omgång sedan ville jag inte ha mer. Det var gott och räckte!

Titta vad nöjd jag ser ut!
Nu ska jag packa lite inför morgondagen. Jag tror att det blir middag på stan med min jobbarkompis som fyllt 30 år. På tisdag är det Vårruset med xtravaganza och på onsdag ballettuppvisning. Så denna vecka känns lite fullbokad redan.

Hoppas ni får en fin vecka!
Jenny

  • Comments(5)//www.xtravaganzajenny.se/#post151

Bufféstress

Vecka 21Posted by Jenny Fri, May 28, 2010 22:00:41

Idag var en extremt stressig dag, en dag som gamla Jenny nog hade belönat sig själv med ganska många kakor bara för att ta mig igenom dagen.

Jag hade antagligen druckit cola och haft stress huvudvärk och vätskebrist.

Dessutom hade det nog blivit en pizza till middag för att sedan hamna i fredagskoma i soffan. Känner någon igen sig?

Den yttre stressen har ju inte förändrats sedan jag började med xtravaganza, men min inställning till mat har det.

Dessutom så är jag verkligen inte sugen. Jag tror faktiskt att jag kan säga att jag inte längre är sockerberoende! Det känns så fint att säga.

Med det vill jag inte säga att jag inte gillar produkter med socker för då skulle jag ljuga för er, men det känns som jag kan ta lite och vara nöjd och inte bara stoppa i mig ett paket med kakor på stående fot utan att tänka.

Däremot så vill man ju ibland unna sig något gott. Idag på vägen hem köpte jag med mig en latte och åt en halv bar på tåget, samtidigt som jag satt och läste en jätte bra bok. Det var en jätte bra stund och det kändes lyxigt och gott. Då man hinner samla tankarna och varva ner innan man kommer hem med allt vad det innebär i form av full fart.


Dessutom hamnade jag inte fredagskoman. Idag gick vi istället ut och röjde lite på tomten. Vi har ju byggt att nytt hus, eller vänta det var förra året, men projekten tar aldrig slut och nu var det röja på tomten som stod på listan.

Även om min granne Fredrik kanske var lite väl entusiastisk och kallade det Rörelseglädje skulle jag vilja säga att det absolut var Rörelse för det var tungt och jobbigt, med framför allt var det GLÄDJE när man såg det färdiga resultatet.

Ser ni inte hur proffsig och framför allt hur mycket glädje jag har...Dessutom så är det så fint när man har riktigt coola "manliga" grejer på sig och en fin liten rosa tröja på sig...

Nu ska jag packa lite eftersom det bär av till Skövde och bröllopet imorgon. Det ska bli så roligt, men också mysigt få lite egen mamma och dotter tid.

På söndag är det morsdag och då ska jag på tårt och kakabuffé. Kanske inte den bästa aktiviteten om man vill hålla vikten, men jag har sagt att detta är tradition så en dag om året får jag unna mig en buffé av bakverk.

Det ska bli kul och se vad jag väljer och hur jag tycker det smakar. Det jag tycker är lite jobbigt med bufféer rent generellt är att när man betalat så känner man att måste äta för minst det värdet som man betalat för. Helst ska man äta mer för att känna att man tjänar på det.

Vad jag menar är att när man äter en buffé så har jag svårt att bara äta lite för det känns som man vill ha valuta för pengarna.

Är det kanske bara jag som känner så? Att man kanske äter mer på en buffé, inte för att man tycker att det är gott utan för att man vill tjäna på det? Att det t ex skulle kännas knasigt att ta bara 3 kakor om man betalat massor av pengar.

Det är ju verkligen knäppt att tänka så!

Målet på buffén på söndag är att njuta av det jag väljer, men när jag inte vill ha mer så ska jag vara klar och inte ta mer bara för att jag tagit för lite. Dessutom är det bra pris och förra året var det helt underbart att sitta i bersån och njuta av sommaren.

Sedan vill jag bara påminna alla barn och pappor som hjälper barnen, glöm inte att vara extra snälla mot mamma på söndag. Ett bra tips är att många mammor gillar både blommor och presenter. Jag har till exempel hört att en del mammor blir glada av smycken. Fast de flesta mammorna blir glada för pussar, kramar och teckningar också.

Ha en superhelg!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post150

Sitter ni fortfarande där?

Vecka 21Posted by Jenny Wed, May 26, 2010 21:22:09
Alltså, nu har jag varit ute och promenerat och jag hoppas att du också gick ut?

Jag nöjt i alla fall för nu är det sommar! Det var varmt och skönt, fåglarna kvittrar, ängarna är gröna och liljekonvaljerna har slagit ut.

Så när man kan kombinera Rörelseglädje och Mental Näring i ett så kan i alla fall inte jag begära mer av en onsdagkväll.

Nu vill jag inte bli besviken, så om bara satt kvar i soffan och läste om min promenad så vill jag bara berätta att du hinner ta en promenad. Även om det blir en kortis så kommer du vara så nöjd med dig själv när du är klar.

Nu ska jag stretcha lite till Grey's Anatomy!

Ha en bra promenad!
Jenny
  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post149

En sucker för bars...

Vecka 21Posted by Jenny Wed, May 26, 2010 19:55:05
Eftermiddagarna är så svåra och de är ännu svårare om man inte hinner eller glömmer bort att äta sitt mellanmål.

Idag hade jag möte hela dagen där lunchen ingick. Lunchen i sig var fantastiskt och passade mig. Det var lax, sallad och räkor. Därefter var det kaffe och chokladbit. Idag tog jag mig en chokladbit och det var perfekt efter lunchen.

Däremot så tog jag inte flera chokladbitar trots att fatet passerade mig flera gånger.

Däremot så skulle jag hämta barnen idag och fick rusa efter mötet för att hinna med tåget.

Då kom jag på att jag var så sugen på något, och något mellanmål hade jag ju inte på mig. Tyvärr hittade jag en ask med godis som jag fått i reklamsyfte på stan.

Så jag öppnade den och tänkte äta, men tänkte att stop stop stop. Nu kan jag tänka till. Vill jag verkligen äta de här sockriga färgade grejerna?

Dessutom har jag redan valt att ta en chokladbit idag så ska jag välja det här också?

Det slutade med att jag valde att inte äta något godis.

Däremot så hittade jag en mintchokladbar i bilen och tog mig en bit av den.Jag måste erkänna att jag älskar barsen! För det fösta så är det goda och man får smaken av choklad eller godis så det känns lite lyxigt. För det andra så blir man ju mätt!

Om man äter samma mängd med vanlig choklad så känner man ju ingen skillnad, man blir ju verkligen inte mätt. Snarare att man vill äta mer onyttigheter.Dessutom får man i sig fler kalorier.

Så barnsen och jag är verkligen bästisar. De gör dessutom att jag klarar mig hem och kan laga mat utan att småäta samtidigt.

Det var nog allt för idag. Nu ska jag vila lite, eller kanske ska jag ut och promenera? Ja, det ska jag göra.

Gör det ni med. Stäng av datorn så tar ni också en promenad och njuter av våren.

Trevlig promenad!
Jenny


  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post148

En jätte i högklackat...

Vecka 21Posted by Jenny Tue, May 25, 2010 19:54:42

Vissa mornar är det inte bara jobbigt att gå upp. Det är jobbigt att väcka de andra i familjen också. Idag hade vi en sådan dag. Min dotter var inte alls på humör och hela morgonen blev ledsam och tråkig och slutade i gråt för henne och ett par gråa hår till på mig.

Dagar som börjar så här brukar alltid lura in mig i fällan att äta en god fet lunch, eller kanske en chokladboll till eftermiddag. Lite som att trösta sig med mat resten av dagen för att kompensera att man är stressad och ledsen.

Det var först nu på kvällen som jag insåg att min dotters utbrott i morse inte påverkade mig mätmässigt alls under dagen. Det är ganska stort för det måste innebära att min hjärna börjar ta till sig all Mental Träning och börjar åsidosätta mina känslor när det gäller mat.

En annan sak som jag fått höra den här veckan av flera är att de tycker att jag blivit mycket smalare igen. Att det verkligen syns på ansiktet.

Just nu känner jag mig inte glad och stolt över det för jag hade ju inte tänkt gå ned mer så jag ska försöka lägga om kosten.

Mitt största problem är nog att jag inte alls äter kolhydrater i form av t ex pasta. Jag äter bröd, men inget snabbt vitt bröd. Så jag antar att det gör att man inte går upp i vikt utan snarare förlorar vikt.

Anledningen till att jag inte äter så mycket vita kolhydrater är ju att jag märkt att min mage mår så bra utan massor av pasta. Så man vill ju inte ändra på ett vinnande koncept och det gör mig lite orolig.

Det är ju lite knasigt. För 6 månader sedan hade jag väl aldrig föreställt mig att jag skulle oroa mig för att inte fortsätta gå ned i vikt...

Idag hade jag inte heller någon lunch med mig, men man kommer ganska långt genom att handla i matbutiken. Grönsaker är ju bara att skära upp. Att öppna en burk med bönor är också lätt. Sedan köper man något smarrigt till som grillad kyckling, lax och räckor eller som idag, en rökt makrill. Och volá så har man en god, billig och snabb lunch!


På kvällen när jag kom hem var det dags att prova mina kläder inför helgen. Jag och min dotter ska på bröllop i Skövde. Vi ska göra en egen liten roadtrip och bo på hotell. Det ska bli jätte mysigt att bara vara hon och jag. Förhoppningsvis blir det massor av mental näring.

Kläderna är så fina och jag är så glad att jag kan ha en så fin klänning och inte behöver oroa mig för att det ska strama åt, eller sitta konstigt eller att jag måste hitta något som helst är heltäckande.


Dessutom är det ju äntligen premiär för mina fina skor som ni ju redan sett. Skorna är ganska höga och jag är ju inte en så liten plutt av mig själv. Jag är ju 174 cm och med 5 cm klack så blir jag så lång.

Det känns som jag ser ut som en vandrande jätte och jag hade aldrig haft på mig skorna innan, när jag var stor. Det var som det räckte på något sätt. Att både vara stor och lång är jätte jobbigt. Då syns man alldeles för mycket. Nu ska jag sträcka på mig och vara nöjd.


Så idag har jag haft skorna på jobbet och övat att gå. Det har gått över alla förväntningar och jag har till och med får en bättre hållning, för man måste liksom hålla balansen.

Sedan har det väl sett lite konstigt ut att gå omkring i vanliga kläder och piffiga höga klackar...

Nu ska jag umgås lite med maken.

God kväll!
Jenny

  • Comments(7)//www.xtravaganzajenny.se/#post147

Konsten att njuta Japanskt

Vecka 21Posted by Jenny Mon, May 24, 2010 22:50:24

Alltså, det borde vara obligatoriskt att få njuta japanskt. I lördags morse så hämtade jag upp min tågkompis Anette och vi åkte ut till Hasseludden för att jag skulle få njuta av min födelsedagspresent. Det vill säga en dag i lugn och ro.

Det började med en fantastisk frukostbuffé, med allt man kan tänka sig i form av ägg och bacon, bröd och till och med sushi. Det här var min första restaurang frukost sedan innan helfarten och jag var lite orolig hur jag skulle uppföra mig.

Men jag är nöjd. Jag tycker att jag gjorde sunda val, utan att det kändes påtvingat. Jag hade bestämt mig för att jag skulle få ta vad jag ville och njuta, men när jag kom tillbaka till min plats såg det ut så här:


Det enda var att jag valde att dricka jucie vilket jag inte gjort sedan jag började helfart, men annars så blev det inte så illa tycker jag själv. Det var så gott!

Efter frukosten så gled vi ned till de varma källorna. Först förstås efter den obligatoriska tvagningen. Man sitter på små söta pallar och fyller en liten hink med vatten som man häller över sig. Sedan ska man skrubba och feja tills man är len som en bebis.


Det är väldigt skönt och avkopplande och ganska tyst. Däremot bröt jag tystnaden då jag på något märkligt sätt lyckades med konststycket att komma åt min kran så när jag lite japanskt och fint skulle hälla en hink med varmt vatten över mitt huvud var det iskallt. Så då bröt jag den harmoniska tystnaden med ett inte så tyst vrål...

Lördagen bjöd ju på en underbar dag med strålande sol så vi låg ute och gottade oss och solade ganska länge. Men sedan kändes det lite onödigt för sola ute kan vi ju göra gratis hemma.

Så vi gick in och åt en fantastiskt god lunch. Jag valde en Bento tallrik med lax. Jag vet, laxen ser piggare ut än jag.


När vi åt var jag så trött och stackars Anette som behövde stå ut med en sådan tröttmössa vid bordet. Jag satt och pratade ena stunden sedan somnade jag till vid bordet! Ganska otrevligt, men det var ju ett tecken på att jag verkligen slappnade av...

Efter maten blev det därför en paus och jag somnade på en vilstol.


Det är verkligen underbart och Mental Näring att få unna sig vila och tystnad under en heldag. En sådan present är underbar och ger så mycket energi. Även om jag var tvungen att dricka kaffe på vägen hem för jag kände mig helt utmattad och inte så full av energi just då.

Däremot så fortsatte jag i samma lugna tempo också på söndagen. Jag gick upp och åt frukost och la mig sedan i sängen igen och somnade om. Sedan vaknade jag 11.30! Så hela dagen nästan bara försvann. Först fick jag lite ångest, eftersom vi har så mycket att göra med huset och man vill hinna göra något med barnen, men sedan kom jag på att det var antagligen precis det som min trötta kropp behövde. Lite återhämtning, både fysiskt och psykiskt.

Helgen avslutades i alla fall med lite film. Det blev Avatar och till den en god sallad. Ett perfekt slut på en underbar helg.

Sedan var det måndag igen. Idag var jag iväg och dansade på lunchen. Det är verkligen inte bara Rörelseglädje, utan verkligen glädje! Ledaren är jätte knasig och rolig och man får göra massor av ljud och knasiga rörelser som göra att man bara skrattar. Om man har någon irritation eller nt innan man går på hans pass så är det verkligen helt bortblåst när man går därifrån.

Så även om man blir lite röd i ansiktet efter så är det så värt det för jag är så glad. Hela eftermiddagen bara flöt förbi för att jag mådde så bra.

Tänk om jag hann dansa varje dag!

Nu blir det dags för lite kväll!

God natt!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post146