Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Att bli utstrirrad kl 5.00 på morgon

Vecka 18Posted by Jenny Fri, May 07, 2010 22:23:34

Idag började dagen fantastiskt, eller vänta det gjorde den inte. Den började 4.45 när min 4 åriga son kom in och frågade om han fick titta på barnprogram. Lite trött i mössan sa jag ja till att han kunde sätta på TV själv.

Så hör man att något inte låter rätt så jag går upp och upptäcker att han fått på fel kanal. Istället för kanal 30 har han fått kanal 3 som visar den fina skräckfilmen ”House of Wax”. Så det kändes ju som man vakande till ordentligt. Som det såg ut så hade han inte sett något hemskt, men han var verkligen tyst så antingen var han chockad eller nöjd.

Fördelen var ju att jag verkligen var vaken och kunde ta en härlig morgon promenad. Det var då det hände. Plötsligt när jag kommer ut ur en kurva så står det tre stora älgar på ängen där jag går förbi. Man vet ju att de kan vara lite kinkiga så jag gick vidare och kommer runt nästa hörn och där står 3 rådjur.

När jag sedan kommer upp på kullen så tittar jag ned över ängen och möts av att de 3 älgarna och de 3 rådjuren som alla glor som tokar på mig. Det var en helt fantastisk syn och det kändes som de var lika förvånade att se mig som jag var att se dem.

Så jag tycker att det var ett underbart sätt att börja dagen!

Resten av dagen rullade på. Idag blev vi bjudna på lunch av jobbet. Det var en härlig buffé med räckor, skinka, sallad, tomater och mozzarella. Så det fanns verkligen mycket för mig att äta. Det som var utmaningen var att inte äta för mycket och det gick nog bra och jag valde att inte ta om.

Jag åt faktiskt mellanmål någon timme innan lunch för att jag visste att det skulle bli en utmaning att inte äta för mycket.

På kvällen blev det nästa utmaning, barnkalas. Jag visste att det skulle bli lite onyttigheter så jag promenerade från stationen till kalaset, en nätt promenad på 45 minuter.

Gamla Jenny hade inte promenerat utan jag hade satt mig på stationen och väntat på att bli upplockad. Men det är så skönt och känna att man rör på sig.

Dessutom fick jag inte lika dåligt samvete efter middagen som blev kokt korv, pizza och tårta. Inte den bästa smalmaten, men ibland är det inte helt enkelt möjligt att göra val. Det jag däremot valde var att äta mycket morötter och inte ta så stora bitar av det onyttiga.

Så i slutändan känns det som helgen börjat riktigt bra!

Imorgon ska jag städa garaget. Jag vet verkligen hur man roar sig…

Trevlig helg!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post137

Det kostar att ligga på topp!

Vecka 18Posted by Jenny Thu, May 06, 2010 21:25:08

Igår hade jag xtravaganza träff och vi pratade om Rörelseglädje. Träffarna är jätte bra och ger så mycket energi. Dels för att man själv blir så glad av att se hur duktiga alla är i gruppen och hur bra det går.

Det är även ett så bra tillfälle att prata med andra som vet hur man känner. Eftersom alla dessutom är där av samma anledning så kan man ju prata med vem som helst och höra inspirerande historier och det är okej att fråga vilket program man går, vad är ditt mål och hur mycket har du gått ned?

Min första vecka på helfaren i januari träffade jag Maria på centret. Hon var min inspiration då hon hade kört helfart över julen och hade varit jätte duktig. Sedan dess har vi träffats lite då och då när man tränar eller har klass. Hon gick på helfarten i 4 månader och går nu på halvfarten. Hittills har hon gått ned nästan 40kg vilket är hennes första mål. Man känner knappt igen henne och hon är jätte snygg och enligt mig behöver hon inte gå ned mer.

En annan tjej jag träffade i omklädningsrummet var diabetiker och har gått på medicin. Nu var hon över 15 kg lättare och blodsockret har sjunkit så mycket att hon just nu inte behöver äta någon medicin. Det är ju helt otroligt!

Så till alla er som är med i programmet och som är dåliga på att ta er till xtravaganza eller missar era möte, sluta med det! Det ger så mycket energi och peppning att gå så det är verkligen värt det. Så det är dags att omprioritera.

Det enda som egentligen är dåligt med allt detta att gå ned i vikt är att jag är så mycket månare om mig själv och det kostar att underhålla allt. Så idag gjorde jag lite inköp på diverse smink och små grejer man behöver för att plocka och fixa. Så det blir ganska dyrt för man får inte så mycket för pengarna.

Dessutom så handlar jag så mycket bara till mig, vilket jag inte gjorde tidigare. Idag tog jag hem ett par skor som jag shoppade igår till ett bröllop vi ska på om ett par veckor. När jag kommer hem och visar skorna blir min dotter alldeles till sig och frågar vad jag köpt till henne och då kommer jag på att jag har köpt ingenting! Jag hade bara handlat till mig själv som en riktigt egomamma.

Nu hoppas jag inte att någon sitter och gråter och tycker synd om min dotter för jag kan lova att hon får så hon klarar sig. Det jag ville säga var att det nog till och med är nyttigt att det inte bara är saker till barnen som kommer hem med. För det är så det varit. Tidigare när jag skulle shoppa till mig själv så slutade det med att jag bara kom hem med grejer till barnen. Så det är nyttigt för dem att se att man inte alltid kan få något.

I alla fall så var skorna jätte söta. Även om det finns två läger. De som kanske tycker skorna är lite för vilda och de som tycker att de är söta. Jag älskade dem från sekunden jag såg dem och eftersom det är jag som ska ha dem så är det ju det viktigaste. Nu ska jag bara lära mig att gå i dem...

En annan kul nyhet är att jag för första gången hade vita jeans på mig på jobbet idag. Som ni vet köpte jag mina fina första vita jeans för några veckor sedan, men idag var det premiär att bära dem. Det gick alldeles utmärkt och jag kände mig så vårig och fin.

Nu ska jag förbereda morgondagen och bara plocka fram lite kläder.

Ni vet, så mycket kläder att välja mellan, men så få dagar! Jag kanske ska ta med ett ombyte till jobbet?

Ha en bra kväll!

Jenny

  • Comments(4)//www.xtravaganzajenny.se/#post136

Usch, vilken hemsk helg!

Vecka 18Posted by Jenny Mon, May 03, 2010 21:42:01

Klart den inte var hemsk, men verkligen, verkligen så utmanande att jag hade mått bra av att ha gått på helfart och haft en anledning att säga nej.

Valborg började med en fantastiskt Italiensk middag hos några vänner. Rätt, efter rätt med läckerheter passerade tillsammans med min stora svaghet bubbel rosé.

Se själva vad jag var tvungen att säga nej till:

Dessutom toppades kvällen med en fantastiskt god efterrätt gjord på 18 000 liter grädde. Äckligt? Nä inte direkt...

Så jag erkänner jag åt av allt, för att jag valde att gör det. Däremot så frossade jag inte utan lite av allt och tog inte om och tillät mig att känna efter att jag var mätt och även invänta mättnadskänslan.

Jag valde dessutom hellre att ta av efterrätten än att dricka vin. Så jag försökte att göra val.

Sedan blev det en även lite brasa, med min fina mössa.

Nu tänker ni, jaja en kväll av god mat och dryck kan man ju unna sig. Ja, men sedan blev det ju lördag och söndag. Solen sken och min mans lumparkompis som intagit vårt hem har bara en favoritsysselsättning som ni såg i mitt senaste inlägg, nämligen GRILLA!

Så det blev mycket GRILLA i helgen, så både kött och hallomi och lite grönsaker och sedan förstås den oemotståndliga bearnaisesåsen. Självklart kunde jag inte låta bli så jag tog väl 1 msk på lördagen och 1 msk på söndagen.


Enligt xtravaganza så ska man stå för sina val och inte få dåligt samvete är man äter, eftersom ingen tvingar en och man själv väljer vad man ska stoppa i sig. Och faktiskt så är jag ganska nöjd, men inte dåligt samvete för att det blev en så extremt dålig helg i matväg.

Så jag ser inte fram emot grillsäsongen.

Något som kommer att hjälpa mig framöver är att jag mådde dåligt hela kvällen för att jag åt för mycket fett. Så jag kommer att tänka efter mycket innan jag gör så här igen.

Men en fördel och stor skillnad mot tidigare helger då jag skulle fått ångest för att jag ätit för mycket så finns det ju en underbar lösning. Jag kan ju faktiskt välja att röra på mig och förbränna det jag ätit istället för att lägga mig i soffan och tycka synd om mig själv.

Så söndagen bjöd på stor rörelseglädje. Jag började dagen med att bowla med min son, fast han ville mest räkna hur många käglor jag fick ned så det blev mest jag som bowlade...

Sedan hade jag lovat dottern att cykla så vi tog en härlig tur i vårvädret.

Dessutom ringde grannen på kvällen och ville ta en promenad så då passade jag på. Vi var ute i gott över 1,30 min och hann prata mycket.

Så tre olika typer av Rörelseglädje, samt att alla även gav Mental Näring så även om som jag i slutändan kanske gick plus minus noll i kalorier så tjänade jag in massor av glädje och energi.

Dessutom så är det så gott att röra på sig och känna att kroppen blir piggare och starkare. Idag var jag dessutom och tränade på lunchen. Tyvärr så var danspasset inställt, men det blev lite situps och armhävningar så jag kommer nog ha lite ont imorgon...

Nu ska jag dona lite hemma, eller stötta min make som sitter med deklarationen. Heja, heja det är 3 timmar kvar!

Föresten, jag vill bara säga att om ni ställer frågor så svarar jag oftast i kommentarerna. Så att ni inte tror att jag struntar i att svara.

God kväll!
Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post134